Noutati :

Se da premiul de 1 milion de euro la Timisoara! Unde merge?

14 septembrie, 2015 - 01:37 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Un milion de euro pune la bataie Primaria Timisoara, din bugetul orasului, pentru cele mai performante scoli din Timisoara. Castigatorii competitiei anuntate anul trecut, la deschiderea noului an scolar la Liceul Grigore Moisil, considerat cel mai bun din judetul Timis, vor fi anuntati in scurt timp.

Reprezentantii unitatilor de invatamant au depus deja dosarele la Inspectoratul Scolar Judetean Timis, iar inspectorii scolari delibereaza in aceasta perioada si vor alege 4 din cele mai bune scoli din Timisoara. Potrivit viceprimarului Dan Diaconu, este vorba despre un liceu teoretic, o scoala generala, un liceu tehnologic si un liceu vocational. Milionul de euro va fi impartit intre cele 4 institutii de invatamant, banii urmand sa fie investiti in lucrari.

„Dosarele au trebuit depuse de catre scoli la Inspectoratul Scolar Judetean pana in 9 septembrie, a fost ultima sesiune a Bacalaureatului, reprezinta unul dintre punctajele in cadrul acestui concurs. Acum se calculeaza punctajele, noi am dat o hotarare de consiliu local prin care am aprobat metodologia si premierea scolilor. De indata ce rezultatele sunt calculate in cadrul ISJ le vom putea anunta impreuna si vom putea anunta si lucrarile care vor fi realizate”, ne-a declarat Dan Diaconu.

Oficialii ISJ Timis iau in calcul rezultatele de anul acesta la examenele de Bacalaureat si Evaluare Nationala.

„Sunt luate in considerare rezultatele de anul acesta la toate concursurile: Evaluare Nationala, Bacalaureat, inclusiv cea de-a doua sesiune. Ne dorim ca bugetul intreg sa fie de 1 milion de euro, insa competitia este acum, dupa discutiile pe care le-am avut cu inspectoratul, pe 4 componente: una de liceu teoretic, una de scoala generala, una de liceu tehnologic si una de liceu vocational. Banii se impart si vor fi investiti in scoli”, a conchis Diaconu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...