Noutati :

Se da admitere in clasa a V-a la Liceul C.D. Loga din Timisoara. Cate locuri sunt disponibile si in ce consta examenul?

6 mai, 2014 - 11:59 AM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. In anul scolar viitor, la Liceul C.D Loga vor fi doua clase a V-a. Cum liceul este considerat unul de elita, iar numarul solicitarilor de inscriere depaseste, de obicei, pe cel al locurilor disponibile, Consiliul de Administratie a decis ca admiterea sa se faca pe baza unui test al nivelului de cunostinte. Conform planului de scolarizare, in fiecare din cele doua clase a V-a pot invata maxim 25 de elevi, asa incat, in total, vor fi disponibile 50 de locuri. Daca numarul celor inscrisi il va depasi pe cel al locurilor disponibile, asa cum se intampla de obicei, se va organiza o testare a cunsostintelor elevilor care vor sa invete la C.D.Loga.

Calendarul inscrierii si admiterii la Liceul Loga este urmatorul:

* Pana in 16 mai se pot depune dosarele elevilor, la secretariatul liceului, intre orele 9.00-16.00

* In 31 mai are loc testarea celor inscrisi, la matematica, in conformitate cu programa scolara pentru clasa a IV-a. Examenul se desfasoara intre orele 10.00-12.00.

„Experienta noastra de ani de zile ne spune ca solicitarile pentru Liceul Loga, pentru gimnaziu, depasesc cu mult posibilitatile noastre de scolarizare. Ca sa nu lasam aceasta chestiune pe toamna, pentru ca inscrierile se pot face pana in 14 septembrei, daca anul scolar incepe in 15, anticipam si organizam aceasta testare care este permisa de regulament.Copiii se inscriu si daca se depaseste numarul facem aceasta selectie, dar trebuie sa ramnem centrati pe o anumita procedura pentru ca si in situatia in care ipotetic, acum se ocupa doar fix numarul de locuri, copii au dreptul sa se inscrie pana in toamna si atunci cum ii selectam in septembrie? Copiii trebuie sa stie unde incep clasa a V-a” a declarat Mariea Stefan, directorul Liceului Loga.

Regulamentul de organizare, actele necesare la inscriere si modelele de subiecte pentru acest test de admitere sunt disponibile pe site-ul Liceului C.D. Loga. Situatia Liceului C.D. Loga este una mai speciala, pentru ca aceasta unitate de invatamant nu are o circumscriptie arondata. In cazul celorlalte licee, departajarea elevilor  inscrisi, in cazul in care cererile sunt mai multe decat locurile disponibile, se face in primul rand in functie de domiciliul elevului. Daca acesta locuieste pe raza unitatii de invatamant, are prioritate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...