Noutati :

Se cumpara 44 de autobuze electrice pentru Timisoara. Ministerul Dezvoltarii a lansat licitatia

8 februarie, 2019 - 11:47 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Veste buna pentru Timisoara. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a lansat licitatia pentru cumpararea de autobuze electrice.

CITESTE SI: Se cauta un consultant pentru Centura de Sud a Timisoarei. Ce raspundere uriasa poarta

In total, 56 de astfel de mijloace de transport in comun, silentioase si nepoluante, cu o lungime de 18 m, vor fi achizitionate si compun doua loturi ce vor ajunge unul la Timisoara (44) si celalalt la Brasov (12).

Ministerul va achizitiona, pe langa cele 44 de autobuze electrice destinate Timisoarei, si 15 statii de incarcare rapida si alte 44 de incarcare lenta.

Potrivit anuntului lansat pe SEAP, Ministerul Dezvoltarii are in vedere „achizitionarea de 56 de vehicule autobuze electrice cu lungimea de cca. 18 m destinate transportului public urban de calatori, operabile in conditii de ses, 56 de statii de incarcare lenta si 19 de statii de incarcare rapida.

Lotul nr.1 – Achizitionarea de autobuze electrice cu lungimea de cca. 18 m destinate transportului public urban de calatori, operabile in conditii de ses pentru Municipiul Brasov – 12 autobuze electrice cu lungimea de cca. 18 m destinate transportului public urban de calatori, operabile in conditii de ses – 4 statii de incarcare rapida – 12 statii de incarcare lenta

Lotul nr.2 -Achizitionarea de autobuze electrice cu lungimea de cca. 18 m destinate transportului public urban de calatori, operabile in conditii de ses pentru Municipiul Timisoara -44 autobuze electrice de cca. 18m destinate transportului public urban de calatori in relief de ses -15 de staţii de incarcare rapida – 44 de staţii de incarcare lenta”

In iulie anul trecut, primarul Nicolae Robu anunta ca Ministerul Dezvoltarii va face un cadou nesperat Timisoarei prin cumpararea acestor autobuze moderne, care vor costa mai bine de 30 de milioane de euro, suma din care municipalitatea ar trebui sa acopere 2%. In ianuarie, Consiliul Local Timisoara a adoptat si protocolul de parteneriat cu Ministerul.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 10 aprilie, iar clarificari pot fi cerute de catre firmele interesate pana in data de 15 martie.

Daca totul va merge conform planului, primul autobuz electric ar putea ajunge la Timisoara chiar in acest an.

Proiectul de achizitie a 44 autobuze electrice e deja in faza avansata, licitatia e in derulare pe SEAP. Proiectul este in parteneriat cu Ministerul Dezvoltarii, am raspuns prompt oportunitatii de a avea un astfel de parteneriat. Nu trebuie sa fim absurzi, suntem de acord la un parteneriat administrativ pentru binele comunitatii, orasului. Eu vreau parteneriate cu guvernul, oricat il critic si indiferent de culoarea politica a guvernului. Asadar, vom avea 44 autobuze electrice, probabil vor incepe sa vina in a doua jumatate a acestui an. Nu stim cand vor sosi toate cele 44, dat speram ca lictatia va ajunge la bun sfarsit intr-un timp cat mai scurt„, a spus primarul Nicolae Robu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Sper sa se inscrie la licitatie firme serioase : Mercedes, Isuzu sau MAN, am o sumbra presimtire ca Guvernul va opta pentru porcarii turcesti sau cehesti.