Noutati :

Se construieste un nou internat scolar pentru copii cu dizabilitati, in Timis

2 octombrie, 2019 - 11:37 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. O noua investitie in domeniul invatamantului, in judetul Timis. Consiliul Judetean a lansat proiectul de construire a unui internat scolar la Lugoj, care va deservi copiii cu dizabilitati.

CITESTE SI: Arhitectii intervin in procesul de reabilitare a Garii de Nord din Timisoara. Ce propunere fac 

Internatul va avea parter si etaj si va deservi Centrul pentru Educatie Incluviza Alexandru Rosca, scoala ce ofera copiilor cu deficiente mintale servicii de terapie logopedica, kinetoterapie, asistenta sociala si asistenta medicale gratuita. De asemenea, in cadrul unitatii de invatamant, si parintii acestor copii beneficiaza de consiliere. Serviciile sunt asigurate de peste 60 de specialisti care lucreaza in echipe interdisciplinare.

„Am aprobat o noua investitie pentru zona Lugojului. Extindem capacitatea de cazare a elevilor cu deficiente mintale. Stim cat de greu le este acestor copii sa faca naveta la oras, astfel ca un internat la standarde inalte le este de mare ajutor. Anul acesta am alocat bani pentru documentatie, pentru ca in 2020 sa bugetam executia propriu-zisa a internatului”, a spus presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra.

Pentru intocmirea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic, CJT a alocat 158.000 de lei.

In internat vor putea fi cazati 100 de copii, iar acesta va fi destinat celor din satele de langa Lugoj. In total, centrul scolarizeaza 208 elevi, iar internatul existent este suprasolicitat si depasit din punct de vedere al conditiilor.

Consiliul Judetean Timis finanteaza sapte unitati de invatamant destinate copiilor cu diferite dizabilitati. Institutia a alocat in bugetul din acest an peste 19.000.000 lei pentru functionarea si dezvoltarea acestora. Din aceasta suma, 8.000.000 sunt numai pentru investitii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...