Noutati :

Se circula doar pe jumatate din tronsonul 2 al strazii Vacarescu, pana in fata Pietei Iosefin. Cand va fi amenajata o strada prin curtea fostei fabrici Elba?

17 februarie, 2014 - 10:30 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Miroase a primavara, iar muncitorii care lucreaza la reabilitarea strazii Vacarescu dau zor sa redeschida circulatia. Se circula deja pana la Piata Iosefin, iar saptamana aceasta se va turna primul strat de asfalt de la piata pana la Podul Eroilor. Reprezentantii Primariei Timisoara planuiesc si redeschiderea circulatiei prin curtea Elba, insa municipalitatea nu poate cumpara terenurile Elba, care s-a mutat in afara orasului.

In decembrie anul trecut se turna primul strat de asfalt pe al doilea tronson din strada Iancu Vacarescu. opiniatimisoarei.ro scria ca luna aprilie este finalizarea proiectului, insa termenul final al lucrarilor fusese stabilit pentru sfarsitul lunii ianuarie, dupa cum ne spunea Aurelia Junie, responsabil de proiect, sefa Directiei de Dezvoltare din cadrul Primariei Timisoara.

Primarul Nicolae Robu spune ca in curand va fi redeschisa circulatia dinspre piata peste pod, dar se va lucra si redeschiderea circulatiei prin curtea Elba.

„Mai este de lucru. Nu s-a redeschis circulatia peste pod, dar in curand se va redeschide. Circulatia este deschisa pana in dreptul pietei, unde este un sens giratoriu, se circula pana acolo, am deschis inainte de venirea iernii, inclusiv se parcheaza. Dar jumatatea dinspre Bega mai necesita lucrari. In mod normal, in saptamana aceasta ar trebui sa se toarne primul strat de bitum si sa se aranjeze trecerea inspre pod, ca acum facem tranzit direct, de pe Vacarescu peste pod. Acum, pentru prima data, se va trece peste pod de pe Vacarescu. Asta iarasi va ajuta foarte mult. Niciodata pe acolo nu s-a circulat, acolo de cand stiu eu a fost hala. Acum se deschide strada”, ne-a declarat Nicolae Robu.

Cat despre o viitoare trecere prin curtea Elba, primarul spune ca Primaria Timisoara nu poate cumpara terenurile pe care a functionat fabrica, insa nu va da autorizatie de dezvoltare daca viitorii proprietari ai terenului nu vor ceda trecerea municipalitatii. Mai avem mult de asteptat pana atunci, pentru ca acum abia se vor demola halele existente.

„Deocamdata nu se va trece in continuare pe la Elba, dar Elba vrea sa vanda, a cerut autorizatie de demolare pentru tot ce-i acolo. Nu putem cumpara, dar nu vom da autorizatie de dezvoltare imobiliara daca nu se cedeaza trecerea prin fosta curte. Vrem sa facem trecere pe acolo”, a promis Robu.

Lucrarile la cel de-al doilea tronson al strazii Iancu Vacarescu au inceput la sfarsitul lunii mai in 2013, cu fonduri europene. 2 milioane de euro se investesc pentru ca zona sa arate in sfarsit decent.

Practic, a fost refacuta infrastructura edilitara, inclusiv iluminatul public si telecomunicatiile. Pe strada vor fi 2 sensuri de circulatie, piste de biciclete si trotuare refacute pentru pietoni. In plus, se vor face si locuri de parcare.

Se vor monta semafoare la intrarea pe tronsonul dinspre Piata Iosefin, iar intr-o insulita centrala ce va fi amenajata la intersectia strazii Vacarescu cu Regele Carol va functiona la final o fantana arteziana.

Si cel de-al doilea tronson al strazii Vacarescu, spre Bega, se va spala singur, printr-o instalatie pentru udarea automata a carosabilului, asa cum are montat si primul tronson al strazii Vacarescu, cuprins intre Regele Carol si bulevardul 16 Decembrie. Valoarea totala a lucrarilor este de 8,3 milioane de lei, din care 6,5 sunt bani europeni.

Foto: Alex Valentin-Pokus

CITESTE SI:

Cand se deschide circulatia in fata Pietei Iosefin? Muncitorii care reabiliteaza strada Vacarescu dau zor sa toarne asfaltul. FOTO!

Strada Vacarescu din Timisoara, singura din Romania care se spala singura, va fi stropita… direct din calculator!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Mai,fratilor,denumirea de ,,Piata‘‘,a ramas amintire,nu o mai folositi aiurea ! Denumiti-o cum vreti : hala,complex agroalimentar,etc,dar nu ,,Piata‘‘ , e impropiu !

  2. “Niciodata pe acolo nu s-a circulat…”, ne-a declarat Nicolae Robu.
    Fals d-le primar! Poate doar cei ce au o memorie scurta pot spune asa ceva. Timisorenii adevarati isi amintesc foarte bine ca pe acolo s-a circulat cam pana la sfarsitul anilor 1970.

  3. Cind am fost copil am circulat prin curte pe la ELBA . Cum a ajuns acea strada in proprietatea fabricii nu stiu , eu cred ca ilegal , deoarece strada a fost inchisa inainte de Revolutie , cind atit ELBA cit si strada erau ale Poporului !. Acum constatam ca Poporul nu mai are nici ELBA nici strada .