Noutati :

Se cere renuntarea la trecerea la ora de vara. Care este motivul

3 martie, 2018 - 03:05 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Un proiect de lege sustinut de parlamentari din mai multe partide a fost depus la Senat si vizeaza renuntarea la trecerea la ora de vara.

CITESTE SI: Gunoiul si zapada se arunca din camioneta la margine de strada in Timisoara, ziua in amiaza mare. Video 

Potrivit initiatorului proiectului, schimbarea orei ar avea efecte negative asupra sanatatii.

„Potentialele efecte negative inclusiv asupra sanatatii populatiei ale modificarii bianuale ale ore au fost subliniate inclusiv la nivelul Parlamentului European, solicitandu-se prin vot majoritar o rezolutie la nivelul Consiliului European pentru revizuirea regimului actual al orei de vara”, precizeaza initiatorul in expunerea de motive.

Astfel, se solicita aborgarea Ordonantei nr. 20/1997 privind stabilirea orarului de vara si a orei oficiale de vara pe teritoriul Romaniei, care la art (1) precizeaza ca: „In cadrul orarului de vara se stabileste ora oficiala de vara, decalata cu o ora in avans fata de ora Europei Orientale, aplicabila din ultima duminica a lunii martie, ora 3.00, care devine ora 4.00, pana la ultima duminica a lunii octombrie, ora 4.00, care devine ora 3.00”.

CITESTE SI: Incendiu violent langa Timisoara, coloana de fum uriasa. Video 

Ora de vara a fost introdusa pentru prima data in timpul Primului Razboi Mondial, iar Germania si Austro-Ungaria au fost primele tari care au introdus acest sistem, incepand cu 30 aprilie 1916, in scopul economisirii rezervelor de carbune necesare productiei de razboi.

Citeste mai mult aici.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. … schimbarea orei ar avea efecte negative asupra sanatatii … .
  Ineptie mai mare ca aceasta poate fi generata numai de capete „patrate” din parlamentul European dar si de parlamentul Romaniei. Daca ar fi asa:
  – ei marii alesi ai neamului cum pot lcra la Brussel?
  – delegatiile de stat si de partid nu ar mai putea face plecarile in „cealalta parte a lumii”
  – sportivii nu ar mai putea concura pe toate meridianele globului la intervale de timp mici (doua saptamani); vezi Formula 1 Tenis, … .
  – cum am mai pleca in Dubai, in Caraibe,in …. in concediu (cei care-si permit) si sa facem poze din care rezulta cate de … suntem?
  Exista intr-adevar o mica perioada de adaptare, dar, la 1 ora este de max 3 zile s.a.m.d.
  Stimatii „invizibili”, ocupati-va de ucruri mai serioase,
  totusi, ii inteleg; intr-adevar pentru banii pe care-i primesc trebuie sa gandeasca si ei la ceva)