Se cauta voluntari pentru zugravirea a 30 de case dintr-un sat din Timis. Unde va puteti inscrie

TIMISOARA. Asociatia Acasa in Banat cauta voluntari pentru a zugravi fatadele a 30 de case din satul Farasesti care apartine de comuna Pietrosa din judetul Timis. Color the Village/Coloreaza Satul se afla la a patra editie.

CITESTE SI: Invitatie la dans in doua parcuri din Timisoara. Parintii si copiii asteptati in fiecare weekend la distractie. Foto

Voluntarii care doresc sa participe la evenimentul „Color the Village”, de la Farasesti, judetul Timis se pot inscrie incepand de astazi, completand formularul online disponibil pe site-ul proiectului, www.colorthevillage.ro.

Evenimentul se afla la a patra editie si va avea loc in localitatea Farasesti, in judetul Timis, in perioada 9-11 iunie 2022. In cele trei zile, voluntarii vor lucra impreuna pentru a renova 30 de fatade de case, vor trata lemnul, vor zugravi si vor vopsi, pentru a le pastra frumusetea de odinioara.

Voluntarii pot participa la una sau mai multe zile de eveniment, iar experienta in constructii nu este obligatorie deoarece pentru fiecare casa vor fi organizate echipe de mai multi voluntari, sub coordonarea unui voluntar cu experienta. Perioada de inscriere este 27 aprilie 2022 – 31 mai 2022.

Localitatea Farasesti, din comuna Pietroasa, judetul Timis, este una dintre cele mai pitoresti sate din judet. Satul se remarca prin numarul mare de case batranesti care s-au pastrat, multe dintre ele construite din lemn, cu o arhitectura specifica zonei etnografice Faget, cu fatade frumos ornate, cruci din lemn, o moara de apa si diverse constructii din piatra, cu un farmec greu de gasit in alte sate din judetul Timis.

Color the Village/Coloreaza Satul se afla la a patra editie si, an de an, are loc intr-un sat din Banat, alternativ din judetele Timis si Caras-Severin. Editiile precedente au avut loc la Ilidia (2021), Racovita (2020) si Eftimie Murgu (2019). Proiectul Asociatiei Acasa in Banat este unic in tara si isi propune sa puna in valoare arhitectura tipica din zona Banatului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...