Noutati :

Se cauta un constructor care sa largeasca drumul de la Dumbravita spre Autostrada Vestului

5 octombrie, 2018 - 01:48 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Drumul care face legatura intre Timisoara si Autostrada Vestului, cel care trece prin Dumbravita si Giarmata, va fi largit la patru benzi, cate doua pe fiecare sens de circulatie.

CITESTE SI: Atentie, soferi, nu mai aveti voie sa faceti la stanga pe Centura. Anuntul DRDP Timisoara 

Contractul de finantare a fost semnat in luna martie, iar acum Agentia Nationala pentru Achizitii Publice a validat documentatia pentru lucrarile de proiectare si executie la drumul judetean 691 pentru sectorul sens giratoriu – Centura Timisoara si de la Centura Timisoara la Autostrada A1.

Largirea tronsonului prin Dumbravita nu poate intra in santier mai devreme de 2021, intrucat stalpii retelei de transport public cu troleibuzul nu pot fi mutati decat la expirarea termenului impus de proiectul european prin care au fost montati, ca parte din extinderea transportului metropolitan.

Urmatorul pas din mult asteptatul proiect este publicarea pe SEAP a anuntului de organizare a licitatiei, astfel incat pana la sfarsitul acestui an sa fie depuse ofertele. Suma estimata pentru proiectare si executie este de 58.111.906,40 lei (fara TVA).

Realizarea acestui proiect va aduce mari beneficii municipiului Timisoara si cetatenilor sai. In prezent, DJ 691 nu asigura capacitatea de circulatie necesara traficului actual si de perspectiva si nu corespunde cerintelor tehnice necesare preluarii circulatiei rutiere de pe centura de ocolire a Timisoarei si nici de pe autostrada A1-Arad-Timisoara (prin nodul rutier Giarmata). Acesta este motivul pentru care s-a impus accesarea de fonduri europene, prin care sa se realizeze sporirea capacitatii de circulatie, prin largirea la 4 benzi, cu pastrarea traseului actual si ranforsarea structurii existente. Lucrarile se vor realiza pe doua sectoare de drum, respectiv de la limita dintre Timisoara si comuna Dumbravita pana dupa intersectia cu DN Centura Timisoarei si de la centura Timisoarei pana la Autostrada A1”, a spus presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra.

Va reamintim, in martie 2018 a fost semnat contractul de finantare intre Consiliul Judetean Timis in calitate de beneficiar al proiectului si Ministerul Dezvoltarii Regionale, in calitate de autoritate de management pentru POR 2014-2020.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Un popor de cretini. Sa faci accesu catre autostrada prin mijlocul unor sate