Se cauta de pe acum firme care sa asigure deszapezirea si intretinerea drumurilor nationale, a celor expres si autostrazilor din Timis, Arad, Caras-Severin si Hunedoara. Licitatie de aproape 80 de milioane de euro

TIMISOARA. Pregatiri pentru urmatoarele 4 ierni. Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat licitatia pentru gasirea firmelor care sa deszapezeasca si sa intretina drumurile nationale, cele expres si autostrazile din zona de competenta a DRDP Timisoara.

CITESTE SI: Se monteaza primul parapet pietonal la un pod peste Bega, se amenajeaza parcarile de pe traseu si se pun panourile fonoabsorbante. Centura Sud Timisoara a trecut de 75% realizare. Foto

Astfel, potrivit anuntului si documentatiei din Sistemul Electronic de Achizitii Publice, se cauta companii care „sa asigure deszapezirea prin raspandirea de materiale antiderpante ori substante chimice in scopul prevenirii ori combaterii poleiului, ghetii sau zapezii, sa patruleze cu utilaje pentru informarea privind starea drumurilor nationale, expres ori a autostrazilor sau pentru prevenirea inzapezirii in timpul ninsorilor linistite sau a viscolelor moderate (cand viteza vantului e sub 30km/h), sa deszapezeasca mecanic cu utilaje si sa degajeze vehicule inzapezite care impiedica actiunea de deszapezire pe platforma drumurilor„.
Pentru toate acestea, firmele trebuie sa detina utilaje performante specifice.

Operatiunea de deszapezire si intretinere este cuprinsa intre 20 octombrie si 31 martie, anul urmator.

Licitatia lansata de CNAIR vizeaza incheierea pe 4 ani a unui „Acord cadru pentru întreținere curentă pe timp de iarnă, anul I – IV – DRDP Timișoara: Lot 2 – SDN Caransebeș, Lot 3 – SDN Deva, Lot 4 – SDN Caransebeș (pt. Districtele Valea Cernei, Mehadia, Berzasca, Moldova Nouă, Oravița și Bozovici), Lot 5 – SDN Timișoara, Lot 7 – Secția Întreținere Autostrăzi – Ilia – Remetea Mare, Lot 8 – Secția Întreținere Autostrăzi – Remetea Mare – Nădlac”.
Astfel, drumurile nationale, expres ori autostrazile au fost impartite in 6 loturi, iar o firma poate sa depuna oferte pentru cel mult 2 dintre ele.

Companiile interesate isi pot depune ofertele pana in 22 mai.

Valoarea estimata a acordului cadru este de 329.299.151 lei fara TVA, adica aproape 80 de milioane de euro cu TVA. Vor fi tarife diferentiate pentru perioadele de interventie si cele de stationare (daca iarna va fi blanda, cu temperaturi care nu vor pune probleme, sau nu va fi bogata in precipitatii).

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. contract valabil din mai pana in septembrie

  • scrie „Operatiunea de deszapezire si intretinere este cuprinsa intre 20 octombrie si 31 martie, anul urmator.” Tu ce ai citit?

 2. Ați vrut să spuneți că se caută o firmă usr-istă ca să fie siguri că vor prinde cașcavalul!

  • Acum cat mai e loc….
   Dupa alegeri….daca tot timisoreanul iese la vot, izmenele lui do nimic frit ii vor fi cam stramte…..