Se cauta constructor pentru a termina lucrarile la Centura Sud Timisoara. A fost lansata licitatia

TIMISOARA. A fost lansata licitatia pentru gasirea unui constructor care sa duca la bun sfarsit lucrarile la Centura Sud Timisoara. O spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Intr-o postare pe Facebook a precizat ca licitatia a fost lansata de CNAIR, prin DRDP Timisoara, iar termenul pana la care pot fi depuse ofertele este 24 aprilie.

A fost publicat in SEAP anuntul la licitatia pentru reluarea constructiei Variantei Ocolitoare Timisoara Sud!
Data limita pentru depunerea ofertelor este 24.04.2023.
Contractul lansat in licitatie de CNAIR, prin DRDP Timisoara, are o valoare estimata cuprinsa intre 394,10 milioane de lei si 411,86 milioane de lei (fara TVA), iar pentru finalizarea lucrarilor sunt alocate 12 luni„, a anuntat Sorin Grindeanu.

Prevazut in contractul initial cu antreprenorul Tirrena Scavi pentru primavara lui 2022, termenul de finalizare a Centurii Sud Timisoara a fost prelungit pentru luna decembrie a anului trecut. Constructorul a intampinat probleme si a ajuns si de 2 ori pe Lista Neagra a CNAIR. Cum nici noul termen nu a fost respectat, reprezentantii Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au decis sa rezilieze contractul.

La data rezilierii contractului anterior, cu constructorul italian, stadiul lucrarilor era de aproximativ 58 %.

Centura Sud de la Timisoara are o lungime de 25,69 km si include trei poduri, noua pasaje, patru noduri rutiere, cinci intersectii la nivel si doua zone destinate parcarii pentru scurt timp. Finantarea lucrarilor va fi asigura prin Programul Transport 2021-2027.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. alex spune:

    12 luni? Ma indoiesc ca o sa reuseasca cineva, desi ar trebui. cred ca mai sunt vreo 15 km ramasi, impartit la 12 luni sunt vreo 1 km pe luna avand in vedere ca vreo 3 km sunt aproape gata. 1.25 km pe luna sunt 40 m de centura pe zi. avand in vedere ca sunt doar 2 benzi nu este un termen lung cu tot cu podurile lui peste. si cam multi bani, 80 mil euro pentru 15 km? cam scump avand in vedere ca sunt doar doua benzi in total. Centura nu va rezolva mai nimic, fiindca sunt doar doua benzi va fi aglomeratie si atunci tot vor intra prin oras tirurile. Sa vedem daca politia rutiera va controla daca tirurile raman pe centura