Se asteapta viituri. Mobilizare uriasa la inundatii in Timis. Sute de saci cu nisip pusi in calea apelor din estul judetului

TIMIS. E mobilizare in estul judetului, in asteptarea viiturilor. Autoritatile au pregatit deja sute de saci cu nisip pentru a fi pusi in calea apelor involburate din Nadrag. La Fardea, in zona Făgetului s-a sapat un canal pentru evacuarea apei de pe strazile din localitate.

CITESTE SI: Inundatii puternice in Banat. Copii evacuati din case in care au navalit apele in Timis. Video

CITESTE SI: Au cazut si peste 70 de litri de apa pe metru patrat in Timis. Inundatii puternice in mai multe locuri din Banat. Localitati fara curent electric. Video 

CITESTE SI: Drumuri acoperite de ape in Banat. Cum se circula. Atentionarea DRDP Timisoara 

Sapte angajati ai Sistemului de Gospodarire a Apelor Timis din Nadrag au incarcat sute de saci cu nisip pentru a-i aseza in calea posibilelor indundatii. Specialistii se asteapta ca apele umflate ale raului Nadrag sa se reverse in zona primariei si parcului.

Totodata, formatiile din Fardea si Faget au sapat un canal de dren pentru a evacua apa revarsata din paraul Hauzeasca pe strazile localitatii Fardea.

Apa din Fardea se evacueaza in raul Gladna atat prin pompele de mare capacitate (1400mc/h) ale ABA Banat si ale ISU, cat si prin canalul de dren realizat pentru evacuarea gravitationala a apei acumulate.

Viitura care s-a abatut asupra localitatii Fardea din Timis a afectat 13 gospodarii. 3 adulti si 5 copii au fost evacuati de pompieri din locuinte. De asemenea, au fost recuperate mai multe bunuri si animale. 40 de pompieri muncesc la evacuarea apelor cu 3 motopompe de mare capacitate.

Au fost depasite cote de pericol pe mai multe rauri, apele au navalit pe drumuri, in gospodarii si in gradinile oamenilor.

Specialistii ABA Banat monitorizeaza in permanenta debitele si nivelurile cursurilor de apa din spatiul hidrografic Banat vizate de avertizarile hidrologice in vigoare si va interveni cu utilajele din dotare acolo unde situatia o impune.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...