Se aprinde in sfarsit lumina in Piata Libertatii. Ce operatiune au inceput muncitorii?

TIMISOARA. Gata cu intunericul in controversata Piata Libertatii din Timisoara! Muncitorii care reabiliteaza centrul istoric al orasului s-au apucat sa monteze stalpii de iluminat. Vor fi 12, alimentati cu energie electrica, sustin reprezentantii Primariei Timisoara.

„Montarea celor 12 stalpi de iluminat din Piata Libertatii va fi finalizata la sfarsitul saptamanii viitoare. Vor avea alimentare cu energie electrica de la reteaua publica a orasului”, ne-a declarat Alina Pintilie, purtator de cuvant al Primariei Timisoara.

stalpi iluminat piata libertatii

Operatiunea de montare a pavajului din Piata Libertatii este aproape de final. Despre viitorii copaci care vor face umbra in piata inca nu se stie nimic, la fel cum nu se stie nimic nici despre vestigiile scoase la iveala de muncitori, pentru ca momentan nu a fost finalizata cea de-a doua licitatie, organizata pentru punerea in valoare a acestora. Cert este ca piata va fi infrumusetata cu o statuie – fie o femeie eleganta, fie un tanar cu un gadget, dar si cu mobilier urban, pe care trecatorii se vor putea relaxa. Statuia regelui Decebal din zona va fi mutata pe strada Marasesti, a decis recent primarul Nicolae Robu.

***

Lucrarile de reabilitare a centrului istoric din Timisoara au inceput la sfarsitul lunii octombrie 2013 si sunt realizate de firma Romprest, care face lucrari de arhitectura, rutiere, de alimentare cu apa si canalizare, retele de alimentare cu energie electrica, instalatii electrice pentru iluminatul public si telecomunicatii.

Va reamintim, lucrarile de reabilitare din cartierul Cetate reprezinta un proiect mai vechi al Timisoarei initiat de administratia Ciuhandu, care a pus piatra de temelie in primavara anului 2012. Acestea se executa treptat, cu aproape 15 milioane de euro, 80% din bani venind de la UE, ca fonduri nerambursabile.

Ar trebui sa fie complet refacute 10 strazi in zona Unirii: Sergent Constantin Musat, Vasile Alecsandri – pe tronsonul Piata Unirii si Libertatii, Lucian Blaga – pe tronsonul Piata Unirii si Piata Huniade, Florimund Mercy, Franceso Griselini, Fara Nume 2, Radu Negru, Eugeniu de Savoya, General Praporgescu si Enrico Carusso.

In plus, vor fi schimbate aproape in intregime pietele Sfantul Gheorghe, Libertatii si Tarcului, exceptie facand Piata Unirii, care va ramane la fel. Se fac insa si aici sapaturi, pentru inlocuirea retelelor subterane, dar si pentru inlocuirea pavajului, pavaj care se va pune din cladire in cladire, deci vor disparea trotuarele. Totodata, proiectul prevede schimbarea mobilierului urban din zona, iar subsolurile cladirilor istorice ar urma sa fie transformate in spatii comerciale.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. CU COPACI, CU POMI, CU BRAZI, cu orice numai asa sinistra cum e acuma, nu.

  2. Cu pomi cat mai multi.