Noutati :

Se amenajeaza prima puscarie in normele europene, nu departe de Timisoara

4 mai, 2018 - 10:03 AM
Autor: Redactie      
Categorie: INTERVIU
2

TIMISOARA. Modernizarea Penitenciarului Timisoara pentru a se alinia la normele impuse de Uniunea Europeana e in toi.

Pentru prima oara dupa foarte multi ani, o sectie a acestei institutii va fi amenajata la standarde europene, iar aceasta va prelua cateva sute de detinuti de pe Popa Sapca, a dezvaluit directorul Penitenciarului Timisoara, cms sef Georgica Alexeev, in  INTERVIURILE TIMISOAREI, singura emisiune interactiva LIVE pe Facebook din Timisoara, realizata de opiniatimisoarei.ro  si Orasul Timisoara din studioul HDV.

De altfel, in ultimii ani, s-au produs schimbari insemnate la Penitenciarul Timisoara, cu regim deschis si semideschis, unde in acest moment sunt aproximativ 1000 de detinuti care au pedepse pana in 3 ani sau mai au de ispasit din pedepse o perioada mai scurta de 3 ani.

In ultimii 10 ani am reusit sa obtinem, cu sprijinul Administratiei Nationale si a Ministerului de Justitie, fonduri de la bugetul de stat pentru cateva lucrari de investitii, si acelea sunt, intr-o oarecare ordine. Un punct de primire detinuti, relativ modern, unde detinutii veniti din transfer sau depusi de politie sunt amprentati, verificati, cercetati, controlati. De asemenea, un pavilion administrativ, unde angajatii lucreaza in conditii civilizate, zic eu, si pline de confort. In prezent suntem aproape de a da in folosinta un nou sector de acordare a vizitelor si pachetelor, intre detinuti si familii, modern. Sa speram ca anul acesta il vom da in folosinta. Aici se vor simti mai confortabil si detinutii, si mai ales familiile. Avem, de asemenea, in derulare cateva proiecte acceptate de Administratia Nationala. Post control acces, pe unde vor intra angajatii, modernizarea acestuia„, a spus cms sef Georgica Alexeev, in INTERVIURILE TIMISOAREI.

Directorul Penitenciarului Timisoara, cms sef Georgica Alexeev a anuntat amenajarea primului loc de detentie la standardele impuse de Uniunea Europeana, unde vor ajunge aproximativ 300 de detinuti.

Se doreste, de la Memorandumul de acum 2 ani, modernizarea Sectiei exterioare Buzias, unde avem acceptul ANP-ului de a construi o sectie exterioara de 300 de locuri pentru detinuti, cu tot ce inseamna conditiile unui penitenciar, in sensul de spatii de detentie, spatii administrative, terenuri de sport, spatii de scolarizare, cabinete medicale. Am si trimis nota de fundamentare catre Administratia Nationala. Sigur, acea sectie exterioara de 300 de locuri va indeplini conditiile europene pentru ca dispozitiile Ministerului de Justitie sunt in acest sens ca orice sectie, pavilion, penitenciar care se va construi de acum inainte va trebui sa indeplineasca conditiile. Avand foarte mult teren acolo in Buzias, intr-o locatie 60 de hectare in alta circa 170 de hectare, putem sa dezvoltam acest lucru. Probabil o parte din detinutii aflati pe strada Popa Sapca vor fi transferati acolo si, prin acest lucru, se va regulariza si in Timisoara si in Buzias„, a dezvaluit directorul Penitenciarului Timisoara.

Potrivit cerintelor europene, un puscarias trebuie sa beneficieze de o serie de conditii de detentie, printre care sa aiba la dispozitie, in camere, 4 mp. In acest moment, pe Popa Sapca sunt aproximativ 1000 de detinuti, iar capacitatea, conform normelor UE, ar trebui sa fie pentru aproape 600.

Comisarul sef Georgica Alexeev, directorul Penitenciarului Timisoara, a fost invitatul emisiunii INTERVIURILE TIMISOAREI de joi seara, singura emisiune interactiva transmisa LIVE pe Facebook, realizata de Orasul Timisoara si opiniatimisoarei.ro.

INTERVIURILE TIMISOAREI poate fi vizionata pe pagina de Facebook Orasul Timisoara si pe site-ul opiniatimisoarei.ro in fiecare joi seara de la orele 21.30.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. In aceasta poza sunt trei tigani si probabil un roman. Populatia inchisorilor. Desigur tiganii pentru gainarii, romanii pentru hotii.

  2. Bine ca se amenajeaza penitenciare , avem nevoie de gradinite , scoli , spitale la nivel european ……aia din inchisoare isi merita soarta !