Se amenajeaza piste de biciclete pe 14 kilometri si se informatizeaza primaria cu bani europeni, intr-un oras din Timis

TIMIS. Primarul orasului Jimbolia Darius Postelnicu a semnat doua contracte de finantare cu fonduri europene prin PNRR. Unul dintre ele prevede construirea de piste de biciclete pe o distanta de 14 kilometri, iar al doilea dezvoltarea sistemului digital al primariei.

CITESTE SI: Dascalii din Timisoara si voluntarii care fac minuni. 240 de copii din satele din Timis, ajutati sa citeasca mai bine si sa nu abandoneze scoala prin proiectul ‘Aventura prin lectura’

Prin proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de transport verde – Piste de biciclete in orasul Jimbolia”, are o valoare totala de 17.281.138 de lei, se vor realiza 14 km de piste de biciclete cu o latime de minim 2,4 m, cu doua sensuri de circulatie si se vor amplasa 6 statii de reincarcare a masinilor electrice, cu doua puncte de reincarcare per statie si o putere de peste 50kW.

Al doilea proiect, „Digitalizarea orasului Jimbolia, prin dezvoltarea infrastructurii TIC”, in valoare totala de 2.283.541 de lei, presupune achizitionarea unui sistem informatic integrat de management al activitatii Primariei Jimbolia, echipamente pentru folosirea tehnologiilor informationale si comunicationale (TIC) si extinderea sistemului de supraveghere video in localitate.

In plus, Primaria Jimbolia beneficiaza din toamna anului trecut de finantare nerambursabila pentru implementarea proiectului „Elaborarea in format digital a documentatiei de amenajare a teritoriului – Plan de Mobilitate Urbana Durabila in orasul Jimbolia”, valoarea totala a acestuia fiind de 322.190, 72 de lei.

”Obiectivele acestei investitii sunt eficientizarea procesului de autorizare al constructiilor, cresterea accesului digital la documentele de amenajare a teritoriului si de urbanism si sporirea transparentei prin actualizarea in timp real a informatiilor privind mediul construit. Implementarea acestor proiecte vine ca raspuns la preocuparea permanenta a autoritatilor locale de a asigura furnizarea unor servicii administrative mai eficiente pentru cetateni si de a extinde infrastructura velo, care va contribui astfel la dezvoltarea durabila, reducerea consumului de combustibili fosili si reducerea nivelului de dioxid de carbon eliberat in atmosfera”, a precizat primarul Darius – Adrian Postelnicu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Site-ul vostru parca se numea opinia Timisoarei nu a Jimboliei. Aaa, stai ma ca primarul din Jimbolia e din Pnl si voi sunteti slugile alora. Am uitat, scuze. Sunt un cretin, am mult timp liber si o dau inainte cu placa mea uzata si penibila. Asa mi-au zis sefii de la USR, asa fac

    • Latrina Pnl, nu toate joburile implica 8-10 ore de munca pe zi, stii ce zic? Insa voi sunteti slugi 24/7/365. Nu toti sunt obedienti ca voi. Felicitari pentru devotamentul pentru Pnl! Sunteti devotati cum sunt eu USR si lui Frit. Scuzati-mi limbajul de mahala cu care sunt obisnuit de acasa din familie, de la serviciu, de la partid, intre colegi. Noi atat putem. Eu atat sunt de imbecil si singurul meu hobby este sa torn zoaie pe siteul vostru pe care il deschid si de 10 ori pe zi pentru ca aveti cele mai bune si mai proaspete stiri. Nu va suparati pe mine. atat se poate.

  2. Ar fi interesant de stiut ce considerente au fost luate in calcul cand s-a optat pentru aceste investitii. S-au facut studii de trafic din care sa rezulte ca aceste investitii sunt necesare pentru a scadea poluarea si a descongestiona circulatia?