Se amenajeaza 6 noi sensuri giratorii, treceri de pietoni si stalpisori intre benzile de circulatie, pe soselele ce leaga Timisoara de Giroc, Dumbravita, Mosnita si Sanmihaiu Roman

TIMISOARA. Urmeaza sa fie construite cel putin 6 noi sensuri giratorii pe soselele ce leaga Timisoara de localitatile periurbane.

Anuntul a fost facut de Cristian Mos, vicepresedintele CJT, care spune ca s-a luat aceasta decizie in colaborare cu Politia Rutiera, pentru a reduce riscul de accidente pe respectivele drumuri.

CITESTE SI: Atentie, soferi! S-a inchis pasajul peste DN6 pe sensul ce duce de la Aeroport catre Remetea Mare, respectiv dinspre Timisoara catre Centura. Se va folosi drumul vechi timp de 2 luni

Cele mai recente masuri de sporire a sigurantei rutiere pe drumurile judetene din Timis sunt urmatoarele:

– DJ 595 Timisoara – Giroc – realizam patru sensuri giratorii provizorii si marcam noi treceri de pietoni; delimitam partea carosabila prin montarea de stalpi flexibili pentru separarea sensurilor de circulatie;

– DJ 691 Timisoara – Dumbravita – reorganizam primul sens giratoriu modificand accesul spre centrul comercial din zona, pentru sporirea sigurantei rutiere si fluidizarea traficului auto

– DJ 592 Mosnita Noua – Sacosul Turcesc – avand in vedere numeroasele accidente rutiere din zona Albina si Sacosul Turcesc si faptul ca masurile luate pana acum nu au avut efect, la sugestia Politiei Rutiere, am demarat procedura pentru rezalizarea a doua sensuri giratorii permanente;

– DJ 591 Timisoara -Sanmihaiu Roman – am dispus verificarea intregului tronson si corectarea neregulilor din teren care vizeaza siguranta rutiera„, a transmis vicepresedintele CJT, Cristian Mos, pe pagina sa de Facebook.

Practic, pe drumul dintre Timisoara si Giroc se face deja organizarea de santier, astfel ca in zilele urmatoare muncitorii urmeaza sa treaca la montarea sensurilor giratorii provizorii si a stalpisorilor si realizarea marcajelor pietonale. Pe de alta parte, pe acest tronson de drum urmeaza sa fie construite doua giratii permanente, la intersectia cu strazile Jupiter si Soarelui, lucrare pentru care in prezent se intocmeste documentatia.

CITESTE SI: Harta. Doua noi sensuri giratorii vor fi construite intre Timisoara si Giroc. Consiliul Judetean Timis cauta firma care sa faca documentatiile. Foto

In ceea ce priveste sensul giratoriu de la intrarea in Dumbravita, schimbarea va consta in faptul ca soferii nu vor mai putea iesi din parcarea centrului comercial in sensul giratoriu, ci doar prin iesirile laterale, urmand sa fie permisa doar intrarea din sensul giratoriu spre supermarket.

Pentru realizarea celor doua sensuri giratorii intre Mosnita si Sacosu Turcesc se lucreaza la caietul de sarcini, astfel ca va mai dura pana cand constructiile propriu-zise vor fi realizate, in timp ce pe relatia Timisoara – Sanmihaiu Roman urmeaza sa fie inlocuite sau montate indicatoare rutiere noi, acolo unde sunt deteriorate sau lipsesc, si sa fie realizate noi marcaje rutiere unde este nevoie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Laba trista (Cristian Mos) spune:

  are si o solutie pentru grotele din asfalt pe DJ 592? intre Bacova si Buzias este o gaura cat toata banda…… am uitat ca idiotul acesta se plimba cu bicicleta prin judet ca si idiotul din fruntea primariei prin oras.

 2. naivul spune:

  acel sens giratoriu din Dumbravita e intradevar sufocat si e foarte mult haos acolo
  problema e insa alta
  cei care intra din oras in sensul giratoriu nu respecta nicio regula
  nu sunt deloc trasate benzile
  intersectia de dinainte de acel sens giratoriu (cea de catre oras) e la fel de problematica
  se intra in acea intersectie si cu 70 sau 80 km pe ora din amblele sensuri

 3. Pliscoi spune:

  Adevărata problema e în capul șoferului român. Confruntat zilnic cu probleme, își găsește refularea în trafic: înjură,sporește viteza, intra ca bou în sensuri giratorii ,drumuri laterale etc. Asta e adevărata problema!

 4. 😁 spune:

  Drumul de țară dintre Timişoara şi Giroc este cel mai primitiv drum din Europa care normal ar trebui să arate ca un bulevard.
  Imaginați-vă ce are in tărtăcuță acest mic gunoi usr-ist care a crezut că punctează in fața lui N(e)ica Nimeni dacă nu îl dranjează tranşeele de pe marginea drumului si praful care se ridică de crezi că eşti in deşertul Gobi.

 5. marius spune:

  Mai da-le-n colo de sensuri, ca acusi o sa o ti tot intr-o invarteala catre Giroc si catre Mosnita. De la anumite valori de trafic solutia sensurilor giratorii nu mai este valabila si sunt necesare drumuri de incarcare-descarcare si traversari suspendate (poduri). Dar cum sa iei teren de la rechinii imobiliari? Te mananca.

 6. @Marius spune:

  Pe drumul de ţară către Moşnița au avut loc destul dar au făcut cel mai primitiv drum din Europa cu şanturi betonate fără nici o utilitate in loc de canalizare pluvială.
  Cu atâta beton care a fost turnat pe 8 km dacă socoți ambele părți plus ce au turnat pe mijloc faceau la fiecare intersecție pasaje supraterane pentru traficul uşor.

 7. megan A spune:

  drumul ce leaga calea aradului de calea torontalului ar trebui prevazul cu un sens giratoriu ( la capatul de pe torontalului )

 8. Adi Adi spune:

  Timișoara – Giroc : ,,realizăm patru sensuri giratorii PROVIZORII” !!! Adică ?!? Cum arată alea ???????

  • Mosu spune:

   Simplu,se va renunta la cele 2 benzi pe sens,asta e cel mai tare!!! iar pe prima banda vor parca cei de la blocuri,trist dar adevarat!