Noutati :

SDM investeste in parcari noi la Timisoara. Pe ce strazi vor fi amenajate aproape 900 de locuri de parcare?

17 mai, 2014 - 11:00 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Societatea de Drumuri Municipale investeste o parte din banii incasati prin sistemul Timpark in noi locuri de parcare. In ultimii ani, SDM a realizat parcari pe patru strazi din oras, unde au fost amenajate 450 de locuri.

Reprezentantii societatii anunta acum noi investitii. Potrivit Primariei Timisoara, pentru ca SDM sa intervina pe unele strazi, aceste artere trebuie sa fie concesionate catre societate. Consilierii locali vor adopta un proiect in acest sens la urmatoarea intrunire.

SC Drumuri Municipale Timisoara ne-a adus la cunostinta faptul ca a realizat mai multe investitii (realizare locuri de parcare) din fondurile obtinute din exploatarea sistemului Timpark in alte zone decat cele date in concesiune”, se arata in referatul ce insoteste proiectul de hotarare.

Potrivit SDM, in ultimii ani au fost amenajate 133 de locuri de parcare pe strada Crizantemelor, 93 pe Amforei, 134 pe Circumvalatiunii, la Complexul sportiv Bega si 90 pe strada Platanilor. In total: 450 de noi spatii unde timisorenii sa-si poata lasa masinile. Investitiile nu se opresc insa aici.

Muncitorii societatii vor sa intervina in zona Steaua – unde doresc sa amenajeze 325 de noi locuri de parcare, pe strada Soarelui, la intersectia str. Stefan cel Mare cu St. O. Iosif – unde vor sa amenajeze aproape 40 de noi locuri, pe strada Luceafarul – 60 de noi locuri de parcare, pe strada Hebe – aproximativ 24 de noi locuri, in zona strazii Lugojului – 64 de noi locuri, pe strada Prof. Dr. Aurel Paunescu-Podeanu – 200 de noi locuri, precum si pe strada Capitan Damsescu – 163 de noi locuri de parcare. In total, aproape 900.

Conducerea Primariei Timisoara anunta insa ca soferii vor putea parca gratuit pe aceste strazi, cel putin in prima instanta. Daca locatarii doresc insa ca acestea sa intre in sistemul Timpark, reprezentantii SDM se vor conforma. S-a intamplat asa si in alte zone din oras, unde oamenii pur si simplu nu gaseau locuri de parcare, asa ca au cerut ca parcarile sa fie introduse in sistem, abonamentele de riverani nefiind foarte scumpe.

„Pe aceste strazi, in prima instanta, nu se va institui Timpark, doar daca vor fi cereri de la proprietarii autoturismelor ce locuiesc in zona”, ne-a declarat viceprimarul Dan Diaconu.

CITESTE SI: Nicolae Robu ne asigura: parcarile noi care se amenajeaza intre blocurile din Timisoara vor fi fara plataInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ce face conducerea Timpark cu strazile de pe care au fos „furate” (deliberat) tablele indicatoare de Timpark? Ce ar fi ca cei care verifica „legalitatea parcarii” sa faca sesizarile catre conducerea Timpark iar aceasta sa procedeze la repunerea tablelor!
    Altfel aceste strazi au devenit raiuri de parcare iar strazile adiacente sunt goale. In schimb locatarii trebuie sa parcheze la zeci – suta de metri de casa.

  2. Nu face nimic si – in anumite cazuri – nici nu vrea, din interese; daca nu este asa, sa repuna tablele indicatoare Timpark.