Noutati :

Scutirile de penalitati la impozite, neinteresante pentru firmele din Timisoara. Afla cate firme si-au depus dosarul la Directia Fiscala, ca sa nu mai plateasca majorarile de intarziere!

5 octombrie, 2011 - 12:30 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

Adrian Bodo

TIMISOARA. Doar 10 firme din peste 200 vor sa fie scutite de penalitatile adunate la neplata impozitelor. Administratorii societatilor care nu si-au platit darile catre stat nu sunt deloc interesate de hotararea de consiliu local prin care sunt scutite de majorari.

Potrivit sefului Directiei Fiscale, Adrian Bodo, timisorenilor nu le este deloc cunoscuta hotararea de consiliu local.

„Agentii economici nu cunosc situatia. Avem numai 10 cereri din august si pana acum. Eu inteleg ca dureaza sa obtii un credit, dar cred ca nici nu sunt foarte bine pusi la punct. Trebuie sa-i informam, pentru ca avem datorii de milioane de lei si asa putem aduna mai usor impozitele”, explica Bodo.

Cea mai mare datorie adunata de o firma este de 5 milioane de lei, dupa ce timp de 5 ani nu au mai fost platite taxele si impozitele. Directia Fiscala ar trebui sa primeasca peste 30 de milioane de lei in total, bani stransi in 5 ani. Cei mai mari datornici sunt societatile comerciale mari, cu multi angajati, spune seful Directiei Fiscale.

Administratorii celor 200 de firme care pot beneficia de HCL 273 din 2011 privind aprobarea schemei de ajutor minimis, in vederea scutirii de la plata majorarilor de intarziere aferente obligatiilor fiscale neachitate in termen mai au timp pana la 31 ianuarie 2012 sa depuna cereri pentru a fi scutiti de penalitati. Pot beneficia de astfel de scutiri doar firmele care nu si-au platit la timp impozitele si taxele pe cladire sau pe teren.

Pentru a primi insa scutirea, pe langa plata integrala a debitului restant, contribuabilii persoane juridice trebuie sa indeplineasca anumite conditii legate de obiectul de activitate, starea de insolventa, lichidare, divolzare si altele. Cererea se depune la registratura Directiei Fiscale de pe bdul Mihai Eminescu nr. 2B, insotita de documente justificative prevazute in hotararea de consiliu local.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Tag-uri:

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...