Noutati :

Scurgeri radioactive la Fukushima. Reactorul 3 al centralei nucleare a fost avariat

25 martie, 2011 - 10:04 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

Descoperirea a fost facuta in timp ce muncitorii incercau sa reconecteze pompele de racire la reteaua electrica. Oficiali niponi au declarat ca exista dovezi ale unor scurgeri radioactive din miezul reactorului format dintr-un amestesc de uraniu si plutoniu.

Reactorul 3 al centralei nucleare Fukushima 1 a fost avariat. Oficiali niponi au declarat ca exista dovezi ale unor scurgeri radioactive din miezul reactorului format dintr-un amestesc de uraniu si plutoniu.

Descoperirea a fost facuta in timp ce muncitorii incercau sa reconecteze pompele de racire la reteaua electrica.

China a anuntat in aceasta dimineata ca doi cetateni japonezi au fost detectati cu un nivel de radiatii ridicat. Cei doi primesc tratament medical si nu sunt un pericol pentru alte persoane, au dat asigurari autoritatile chineze. Intre timp Japonia incearca sa gestioneze criza apei si alimentelor contaminate.

Desi nivelul iodului radioactiv a scazut in apa din capitala nipona, autoritatile avertizeaza ca alte trei prefecturi invecinate sunt inca afectate. Ca masura de sigurata, parintii sunt sfatuiti sa nu foloseasca apa de la robinet atunci cand prepara mancarea pentru bebelusi.

Particule radioactive au fost detectate in legume, fructe si carne din prefecturi socotite initial in afara pericolului. Comerciantii au inceput sa piarda clienti vazand cu ochii.

Intre timp, la centrala nucleara Fukushima 1 se continua munca pentru conectarea pompelor de racire ale reactorului 3 la reteaua electrica. Doi muncitori internati in spital pentru ca s-au expus unei cantitati mari de radiatii vor fi mutati astazi in Insititutul National pentru Stiinte Radiologice.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...