Noutati :

Scumpiri la RATT, amplasarea teraselor, privatizarea pietelor. Vezi ce proiecte intra in dezbatere la sedinta Consiliului Local astazi!

1 martie, 2011 - 10:38 AM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

Piete privatizate, taxa pentru desfacerea casatoriei, tarife mai mari la RATT, pregatirea unor spatii in care tinerii artisti sa fie promovati – acestea sunt doar cateva dintre proiecte pe care consilierii le vor aproba sau respinge astazi, in sedinta ordinara a Consiliului Local.

Tot in plenul de astazi, care va incepe de la ora 14.00, consilierii locali vor vota si regulamentul de comert stradal, mai precis cel care reglementeaza amplasarea teraselor in zonele Piata Unirii, Piata Traian sau Cetate. Municipalitatea vrea sa organizeze licitatii, dar la care sa poata participa doar proprietarii de localuri din zonele amintite. Asta pentru ca a fost introdusa o noua prevedere, aceea de a nu permite amplasarea de terase pe o distanta mai mare de 250 de metri de local. Daca va fi votat, regulamentul ii obliga pe comercianti sa intrerupa sau sa restranga activitatea in cazul in care functionarea pe acel amplasament ar putea cauza prejudicii proprietarilor imobilelor invecinate.

In ceea ce priveste privatizarea pietelor, doi consilieri locali propun concesionarea acestora catre operatori privati. Cu banii de
chirie, ei vor sa reabiliteze scolile si spitalele din oras, iar concesionarii sa investeasca in reamenajarea pietelor. Pentru inceput, pe lista pentru concesionare sunt trecute doar trei piete – Piata din Balcescu, cea din Soarelui si Piata din Freidorf.

Odata cu intrarea in vigoare a legii divortului pe cale administrativa, timisorenii care vor desfacerea casatoriei o vor putea face la primarie, contra unei sume de 500 de lei. Dar asta doar daca nu au copii minori in intretinere. Consilierii locali vor aproba astazi aceasta taxa.

Alesii locali decid si daca se scumpeste calatoria pe portofelul electronic la RATT. Dupa cum v-am semnalat in urma cu cateva zile, reprezentantii RATT vor sa majoreze pretul la calatoria cu mijloacele de transport in comun in Timisoara, dar numai pe portofelul electronic. Totodata, ar scadea si tarifele sociale.

Un alt proiect important a carui soarta se va decide astazi este cel al rentabilizarii spatiilor aflate in proprietatea municipalitatii in vederea crearii de resurse pentru intretinerea acestora si promovarea tinerilor artisti, elevi si studenti. Aici sunt propuse mai multe
locatii, cum ar fi foaierul Teatrului German de Stat, doua incaperi din cadrul Biroului de Urbanism al primariei de pe strada Alba Iulia
sau spatiile de pe strada Marasesti ce tin de cladirea Operei Romane si Teatrul National.

Indicatorii de performanta pentru evaluarea activitatii Politiei Locale vor fi si ei stabiliti astazi. Realizarile politistilor locali vor fi evaluate dupa numarul actiunilor organizate, dupa modul acestora sau dupa planurile de masuri pentru activitati speciale, aici fiind vorba de delegatii sau de activitati electorale.

Liderii Partidului Conservator pot rasufla usurati incepand de maine. Dupa ani si ani de negocieri cu executivul primariei, in sfarsit pe ordinea de zi a intrat si atribuirea unui spatiu pentru PC, pe strada Episcop Augustin Pacha din Timisoara, unde conservatorii isi vor putea face sediu de partid.

Consilierii locali aproba astazi si realizarea a doua studii de fezabilitate. Este vorba despre studii pentru reabilitarea de conducte apa si bransamente in zona Fabric sau pe strada Uzinei.

Municipalitatea incepe si pregatirile pentru Ziua Timisoarei, astazi fiind pusa in discutie aprobarea sumei de 40.000 de lei pentru organizarea manifestarilor culturale si sportive de Ziua Orasului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...