Scumpirea gigacaloriei la Timisoara va intra in dezbatere publica. Dominic Fritz a retras proiectul din Consiliul Local

TIMISOARA. Chiar in ziua in care Timisoara a ramas fara caldura si apa calda, consilierii locali ar fi trebuit sa voteze noul pret al gigacaloriei pentru abonatii la Colterm.

Compania de termoficare propusese triplarea tarifului, iar primarul Dominic Fritz anuntase ca e suficienta si doar o dublare a pretului.

CITESTE SI: Timisoara a ramas fara caldura si apa calda, s-a oprit gazul catre Colterm. Dominic Fritz recunoaste ca n-are nicio solutie: E o situatie dramatica, o catastrofa. Eu nu cred ca timisorenii asteapta de la mine sa le spun ce sa faca sa nu le fie frig in case 

A fost insa ceruta o dezbatere publica, astfel ca edilul a retras de la bun inceput proiectul de pe ordinea de zi a forului local.

Dand vina pe criza mondiala, conform calculelor anuntate de administratia Fritz inca de acum cateva zile, gigacaloria ar fi urmat sa ajunga la 851,26 lei MWh. Pentru populatie s-ar fi facturat 644 lei MWh, de la 208 lei cat e acum. Apoi, primarul a transmis ca va cere doar dublarea tarifului pentru timisorenii bransati la Colterm.

CITESTE SI:  Dominic Fritz da putin inapoi: Voi propune dublarea, nu triplarea facturilor la caldura. Daca nu scumpim, nu putem negocia cu furnizorii de gaz si de carbune. Facem tot ce putem pentru binele timisorenilor 

Federatia Asociatiilor de Locatari Timisoara a cerut organizarea unei dezbateri publice, iar mai multi consilieri au solicitat explicatii suplimentare legate de felul in care s-au facut aceste calcule.

Urmeaza a fi anuntata data la care se va desfasura dezbaterea publica.

Va reamintim, marti, peste 50.000 de abonati Colterm, intre care si spitale, au ramas fara caldura si apa calda dupa ce s-a sistat livrarea gazului catre compania de termoficare, iar administratia Fritz a anunt ca negocierile pentru gasirea unui alt furnizor au esuat si nu are deocamdata solutii, astaptand ajutor de la Guvern.

CITESTE SI: Masuri de urgenta la cel mai mare spital din vestul Romaniei. Pacientii de la Spitalul Judetean din Timisoara incalziti cu clime si paturi electrice, dupa ce s-au oprit caldura si apa calda. Se vor aloca bani pentru centrala proprie. Video 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. stela spune:

  Mai,sunteti tampiti??Ce dezbaterea ma-sii,suntem in prag de iarna cu caloriferele sloi!!Ce dreaque ati facut toata vara ,imbecili alesi de o populatie ametita cu promisiuni mincinoase!!Sa va fie rusine!!Fritzake e un neispravit,se vede,dar nu e nimeni in stufoasa organigrama a primariei,.care sa aibe macar doi neuroni functionali???Nu depasiti limita,oamenii sunt la capatul rabdarii……Cosbuc avea o zicere :Sa nu dea Dumnezeu cel Sfant,Sa vrem noi………Atentie maxima ,alesilor!!

 2. Mitica spune:

  Solutia!
  Ordonanta urgenta 57/2019 privind Codul administrativ

  Art. 162: Încetarea mandatului în urma referendumului
  (1)Mandatul primarului încetează ca urmare a rezultatului unui referendum local având ca obiect demiterea acestuia, conform procedurii prevăzute la art. 144 şi 145, care se aplică în mod corespunzător.
  (2)Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de locuitorii comunei, oraşului sau municipiului, ca urmare a nesocotirii de către acesta a intereselor generale ale colectivităţii locale sau a neexercitării atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercită ca reprezentant al statului.
  (4)Organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, de cel puţin 25% dintre locuitorii cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral cu domiciliul sau reşedinţa în unitatea administrativ-teritorială.

 3. Zulu spune:

  Calcul pret gigacalorie: Salariul expertului de la 3 noaptea = 10000 euro, masina de functie 100000 euro, doua asistente x 2000 euro = triplam pretul!

 4. mircea spune:

  Recompensa in Timisoara. Platesti frigul lagasca pnl&usr.