Noutati :

Sculpturi ale studentilor din Timisoara, pe holurile Iulius Mall, in expozitia Monumental!

26 martie, 2014 - 07:13 PM
Autor: Anonim      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Timisorenii care au drum prin cel mai mare centru comercial din oras pot sa admire si o serie de sculpturi realizate de studenti si expuse pe holurile mallului.

Lucrarile sunt realizate de tineri din cadrul Facultatii de Arte si Design din Timisoara. Expozitia MONUMENTAL reuneste 15 lucrari semnate de Ana Kovacs, Alexandru Teodorescu, Stefan Pavliuc si Eugen Tibuleac, studenti in anul III, la sectia Sculptura. Acestea vor fi prezentate publicului in zona librariei Carturesti, pana in 23 aprilie 2014.

Operele de arta ale tinerilor artisti continua directiile inovatoare ale sculpturii secolului XX, exploatand tehnica „La taille directe”, care pune in valoare teme ce situeaza creatia la granitele dintre modernitate si ultimele directii ale artei contemporane. Cioplite in piatra si in marmura, sculpturile expuse reprezinta tot atatea posibile variante pentru viitoare lucrari monumentale.

Expozitia este rezultatul cercetarii de atelier si preocuparilor studentilor din an terminal pentru lucrarea finala de licenta. Toate exemplifica relatia formei cu spatiul si interactiunea dintre arta si societate. ale tinerilor artisti continua directiile inovatoare ale sculpturii secolului XX, exploatand tehnica „La taille directe”, care pune in valoare teme ce situeaza creatia la granitele dintre modernitate si ultimele directii ale artei contemporane. Cioplite in piatra si in marmura, sculpturile expuse reprezinta tot atatea posibile variante pentru viitoare lucrari monumentale.

Expozitia este rezultatul cercetarii de atelier si preocuparilor studentilor din an terminal pentru lucrarea finala de licenta. Toate exemplifica relatia formei cu spatiul si interactiunea dintre arta si societate.



Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...