Noutati :

Scrisoare pentru Ponta, de la Timisoara. Ce i se cere cu patima premierului Romaniei pentru oras?

26 mai, 2015 - 03:20 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Primarul Timisoarei i-a scris din nou premierului Victor Ponta! Pentru ca oficialii de la Bucuresti nu au alocat niciun leu capitalei Banatului pentru obiective importante, Nicolae Robu a decis sa ia problema in propriile maini si sa ii scrie direct sefului Guvernului.

In 15 mai, Robu a trimis o noua scrisoare cu destinatia Bucuresti, biroul lui Victor Ponta. Nu, intaiul gospodar al Timisoarei nu cere bani pentru centura de ocolire a orasului, de exemplu, ci pentru… un nou stadion.

„Pe noi nu ne deranjeaza ca in Bucuresti se face un al doilea stadion pe banii statului roman, nu ne dernajeaza ca se face un nou stadion la Craiova, nu ne deranjeaza nici ca se face un nou stadion la Targu Jiu, chiar ne bucuram de asta, dar nu ne putem impaca cu situatia aceasta, in care Timisoara nu apare pe nicio lista de finantare a unor obiective majore, care depasesc capacitatea de sustinere financiara a bugetului local”, a motivat Nicolae Robu trimiterea scrisorii.

Redam mesajul transmis de Robu lui Ponta!

„Stimate Domnule Prim Ministru,

Dupa cum cunoasteti, municipiul Timisoara este unul dintre cei mai mari contributori la bugetul centralizat al statului. Cu toate acestea, in lungul timpului, sub toate guvernarile, el a fost mereu neglijat in privinta alocarilor de fonduri din acest buget pentru investitii. La ora actuala, Timisoara este in plina schimbare in bine, ruland un numar important de proiecte cu finantare europeana nerambursabila, dar si numeroase proiecte sustinute din bugetul local. Unele obiective, insa, nu sunt eligibile pe fonduri europene si comporta costuri peste capacitatea de sustinere din bugetul local. Un astfel de obiectiv este un nou stadion.

Stimate Domnule Prim Ministru,

Cunoasteti foarte bine pasiunea timisorenilor pentru sport, in general, si pentru fotbal in special. Timisoara, al treilea oras al tarii, dupa populatie, (…) resimte la ora actuala stringent lipsa unui stadion modern si de capacitate pe masura dimensiunii actuale si estimate pentru viitor a orasului si a regiunii. E de prisos sa adaug, fiind, deja, un lucru cunoscut, ca echipa de fotbal a Timisoarei – sustinuta de Primaria Timisoara, Consiliul Judetean Timis si Universitatea Politehnica (…) a promovat matematic in Liga I si va avea, pentru viitorii ani, obiectivul de a reprezenta Romania in cupele europene. Mai fac mentiunea ca un stadion modern serveste si pentru gazduirea unor spectacole cultural-artistice de mare anvergura, solicitate de timisoreni, si care, cu certitudine, ar avea o larga audienta nationala si internationala, mai ales dat fiind ca Timisoara este amplasata in mijlocul unei regiuni cu o multime de capitale pe o raza de cca 600 km.

Va rog sa aveti in vedere cele de mai sus si sa includeti in planul national de investitii pentru perioada imediat urmatoare finantarea construirii unui nou stadion, cu 30.000 – 40.000 de locuri, la Timisoara. Mentionez ca municipiul Timisoara este dispus sa-si asume o contributie neneglijabila – de ordinul milioanelor de euro – la investitie, de la bugetul local.

Solicitarea noastra are in vedere si faptul ca pentru alte orase – cum ar fi Craiova si Bucuresti – exista astfel de proiecte asumate de Guvernul Romaniei, lucru pe care il respectam si salutam.

Cu stima si increderea ca cel mai mare contribuitor la bugetul de stat dupa capitala va beneficia de un just tratament din partea dumneavoastra, ramanem in asteptarea raspunsului dv”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. ca centura nu e importanta!