Noutati :

Scrisoare deschisa trimisa de mai multi intelectuali din Timisoara Patriarhului Daniel. Ce i-au cerut?

3 octombrie, 2014 - 07:26 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
3

TIMISOARA. Mai multi intelectuali din Timisoara i-au trimis o scrisoare deschisa Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, dupa nici o saptamana de la moartea Mitropolitului Banatului IPS Nicolae Corneanu.

In scrisoare intelectualii au facut un portret al celui care ar trebui sa conduca, in continuare, Mitropolia Banatului. Sfantul Sinod este rugat sa tina cont de dorintele celor care semneaza scrisoarea.

Iatra mai jos textul scrisorii deschise:

Prefericite Parinte Patriarh Daniel,
Cu fiiasca sfiala, ne adresam — din nou, cu nadejde tare — Prefericirii voastre, iar, ca in urma cu trei ani, ne socotim ca glasul nostru inlacramat va fi ascultat cu bunavoire.
Increderea noastra intreaga in credinciosia si in intelepciunea Preafericii voastre si a tuturor inaltilor Ierarhi din alcatuirea Sfintului Sinod ne indeamna a fi, pe buna dreptate, retinuti in a face orice consideratii nelalocul lor, stiind prea bine ca nu se cade a se face sugestii de vreun fel cu privire la viitorul Mitropolit al Banatului, in urma dureroasei despartiri de venerabilul nostru Mitropolit Nicolae Corneanu, chemat la Domnul, dupa grele suferinte, in sacrosancta zi de duminica blajin mangaiata de soare.
Cu neostoita convingere in faptul ca Sfintul Sinod va hotari cu totala ingrijire, noi asteptam cu speranta ca intiistatatorul din Banat al credintei noastre stramosesti sa fie vrednic de lumina lasata de intelepciunea, blandetea, iubirea de oameni, de adevar si de traditii, de limpezimea de a scruta spre ce este si ce va fi in eparhie, in spiritualitatea neamului, in lumea crestina, pe intreaga noastra Planeta sfasiata de suferinte multe, lumina pe care ne-a lasat-o greu incercatul nostru Ierarh plecat in lumea fara dureri a Cerurilor.
Iertare ne cerem daca, poate, aceste randuri scrise cu ochii plini de roua de planset, ar parea prea cutezatoare, Preasfinte Parinte Patriarh Daniel, spre care se-ndreptam cu mare nadajduire. Ramanem, Preafericite Parinte Patriarh Daniel, un de neabatut zid al credintei strabune, cum pilda vie ne este neuitatul nostru Mitropolit Nicolae Corneanu, chemat de Tatal Ceresc dincolo de vamile vazduhului, caruia — si va aducem din suflet mare multamita — i-ati harazit slujba de ingropaciune demna de un destoinic principe al credintei. Doamne, ajuta!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Astia, intelectuali?

  2. Da, intelectuali la bax. Cica „preasfinte” candse adreseaza patriarhului. Nici sfintii din calendar nu sunt prea-sfinti, ci numai Fecioara Maria, Maica Domnului, prima intre sfinti. Asta se invata in clasa a 3-a la religie. Dar noi avem intelectuali fara intelect, dar cu titluri inalte, care dau sfaturi „preasfantului” patriarh.

  3. Religia este pentru naivi și needucați. Ce treabă au intelectualii cu turma de vite rătăcite?
    Iar pe de altă parte Corneanu a fost turnător dovedit la Securitate și tot degeaba, iau pupat toți poala până nu și-a dat duhul.