Noutati :

Scolile nu se mai deschid in acest an scolar. Anuntul presedintelui Klaus Iohannis

27 aprilie, 2020 - 02:12 PM
Autor: Redactie      
Categorie: EDUCATIE
1

Scolile nu se mai deschis, anul acesta, in schimb se continua invatamantul la distanta. Iar examenele nationale se vor sustine cu respectarea unor reguli stricte.

Iata declaratiile presedintelui Klaus Iohannis:

Am finalizat o întâlnire cu premierul Orban și mai mulți miniștri, o discuție în care am evaluat câteva teme foarte importante și doresc să prezint concluziile și deciziile la care am ajuns împreună.

Prima temă – școlile. E mică introducere. În prezent activitatea fizică la școli, grădinițe este suspendată și am evaluat cum putem continua. Pe 12 iunie anul școlar în mod normal se termina. Epidemia nu s-a terminat. Aud de la mulți că e cazul să ne relaxăm, că vremea e frumoasă și epidemia va dispărea. Nu e așa.

Trebuie să ținem cont de câteva lucruri simple. Faptul că elevii s-ar duce la școală ar implica două riscuri mari. Există riscul ca elevii să ducă boala la școală și de la școală acasă.

Sunt o serie de țări din UE care nu mai doresc să redeschisă țările. Sunt câteva țări unde situația e în evaluare. Am dorit să aflăm unde experimental s-au deschis școlile. Într-o provincie s-a deschis experimental școala și experimentul nu a decurs bine, Elevii au fost testați pozitiv și mai mulți dascăli au ajuns la terapie intensivă.

S-a decis astăzi ca pentru majoritatea elevilor în acest an școlar, grădinițile, școlile, universitățile să nu se mai redeschidă. Anul școlar se va termina pe 12 iunie, până atunci continuă formele de învățământ la distanță. Până atunci vor avea mediile încheiate cu notele de până acum.

Elevii din clasele terminale vor putea reveni la școală după 2 iunie pentru a se pregăti de examenele naționale. Examenele naționale se vor organiza aa cum au fost ele planificate din capul locului, insa cu respectarea unor reguli stricte de distanțare.

Se vor redeschide în septembrie.

Elevii din clasele a 8, 12, 13 vor putea reveni la școală între 2-12 iunie pentru a se pregăti pentru examenele naționale.

Vor fi 10 elevi într-o sală de clasă, maxim 2-3 ore vor sta acolo și se vor pregăti pentru examenele naționale. Acestea se vor organiza cum au fost planificate dar cu respectarea unor reguli de distanțare, intră pe un coridor ies pe alt coridor, se va măsura temperatura, se va face dezinfecția.

Nu se deschid școlile, nu se deschid universitățile, continuă învățământul la distanță. Anul școlar se va încheia cu mediile încheiate și evităm riscuri majore. NU ar fi posibil în școlile noastre să se respecte distanțarea între elevi. S-a renunțat la ideea redeschiderii școlilor.

UPDATE: Cand si cum vor sustine elevii Evaluarea Nationala si Bacalaureatul. Anuntul ministrului Educatiei Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Sunt o serie de țări din UE care nu mai doresc să redeschisă țările

    Prietene… quit your job .