Scolile, luate la control! Inspectoratul Scolar Timis face verificari in institutiile de invatamant cu probleme

TIMISOARA. Din 21 octombrie incep inspectiile generale in unitatile de invatamant din judetul Timis. Sunt vizate, in principal, scolile cu rezultate slabe la examenele nationale sau cele unde nu s-a realizat planul de scolarizare.

In fiecare an, inspectorii de la ISJ fac controale in scolile din judetul Timis. Inspectiile generale vor incepe in 21 octombrie si vor dura 4 saptamani.

In acest timp, vor fi verificate 12 unitati scolare.

Printre acestea se numara scolile ale caror elevi au avut rezultate slabe la Evaluarea Nationala sau la Bacalaureat.

Pe lista scolilor luate la control se numara si cele unde nu s-au inscris suficienti elevi pentru a se forma clasele prevazute in planul de scolarizare, cele unde s-a inregistrat o frecventa scazuta la cursuri, dar si unele unitati de invatamant pe unde inspectorii n-au mai trecut de mult timp.

In urma acestor inspectii se vor formula indrumari pentru remedierea situatiilor constatate, dupa care va urma o noua inspectie, de verificare a modului in care au fost puse in practica aceste indicatii si a rezolvarii problemelor constatate. Anul trecut, toate unitatile de invatamant au reusit sa-si  rezolve cu bine problemele si au trecut inspectia de verificare.

Tot in luna octombrie vor incepe si insectiile curente pentru examenul de grad si definitivat, precum si cele de specialitate care vizeaza mai multe aspecte ale activitatii de invatamant, printre care si frecventa la cursuri.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...