Scolile isi vor alege profesorii incepand din acest an! Dascalii nu vor mai sustine examenul de titularizare

Noua Lege a Educatiei intra in vigoare din acest an. Profesorii nu vor mai sustine examenul de titularizare, dar vor da examen la institutia pentru care vor sa predea. Vezi ce alte noutati aduce noua Lege a Educatiei!

Incepand cu anul 2012, institutiile de invatamant care vor avea posturi neocupate, vor organiza concursuri si interviuri. Cei care vor castiga postul vor semna un contract direct cu scoala si nicidecum cu ministerul. Aceasta prevedere face parte din noua Lege a Educatiei si urmareste o concurenta intre scoli pentru atragerea de dascali competenti, scrie calificativ.ro.

Pentru a fi acceptat in invatamant, candidatul trebuie sa aiba diploma de licenta şi de masterat. Daca trece de probele impuse de şcoala angajatoare, candidatul va obtine un post de un an, fiind supravegheat de un profesor mentor.

Concursul pentru ocuparea unui post in invatamant consta intr-o proba practica, prezentarea unui curriculum vitae şi sustinerea unui interviu la angajarea prin plata cu ora a personalului didactic asociat si a personalului didactic pensionat, scrie Tribuna.

Potrivit Legii Educatiei Nationale, „personalul didactic poate fi angajat cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata sau perioada determinata de cel mult un an şcolar, cu posibilitatea prelungirii contractului, respectiv in plata cu ora”.

Posturile vor fi afişate la sediul Inspectoratului Şcolar Judetean şi la sediul unitatilor de invatamant care organizeaza concurs de titularizare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Si o sa stai la cheremul unor directori de scoli care o sa angajeze tipic romanesc: cu pile si pilute