Noutati :

Scolile Europene din Timis sunt fruntase in proiecte de instruire a elevilor si codase la rezultatele obtinute la Bacalaureat!

19 iunie, 2012 - 12:45 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0


TIMISOARA. Colegiul Tehnic „E. Ungureanu”, Electrotimis, Grupul Scolar Auto, Colegiul Economic „FS Nitti” si Colegiul „Valeriu Braniste” vor purta, pentru urmatorii trei ani, titlul de Scoala Europeana. Primele doua scoli se afla si in topul absentelor din acest an scolar.

Chiar daca rezultatele scolare nu sunt deloc de invidiat in cele 5 unitati de invatamant (exceptie face Colegiul Economic din Timisoara si Colegiul ”V. Braniste” din Lugoj care au obtinut rezultate la Bacalaureat peste media din judet – 32% promovabilitate in 2011), munca depusa de cadrele didactice si proiectele finantate pe fonduri europene le-au recomandat drept unitati de invatamant de inalt nivel in ochii Ministerului Educatiei. Astfel, cele cinci scoli timisene au primit titlul si certificarea de Scoala Europeana, acordata pe o durata de 3 ani.

Colegiul Tehnic „E. Ungureanu” se afla in topul absenteismului scolar din acest an scolar, elevii sai adunand zeci de mii de absente in fiecare din cele doua semestre. In aceeasi situatie se afla si Colegiul Tehnic Electrotimis, precum si Grupul Scolar Transporturi Auto, toate din Timisoara.

Calitatea in educatie nu inseamna numai rezultate bune la invatatura. Sunt doua directii principale in acest sens: cea a rezultatelor, unde performeri sunt liceele si colegiile cu profil teoretic si cea a dezvoltarii de competente unde rezultatele sunt obtinute de aceste unitati de invatamant cu profil tehnic”, explica Marin Popescu, inspector scolar general in Timis.

Proiectele europene aduc mari beneficii scolii si elevilor nostri. Din pacate, rezultatele la examenele nationale nu ne onoreaza”, recunoaste Miriana Iancovici Wolf, directoarea Liceului Auto din Timisoara.

Sunt mandru ca, in 6 ani de cand sunt director la „Emanuil Ungureanu” am obtinut 2 certificari consecutive de Scoala Europeana. Traditia inseamna continuitate si vrem ca si peste 3 ani sa obtinem din nou acest titlu. Obtinerea acestei distinctii n-ar trebui sa fie umbrita de rezultatele de la Bacalaureat”, a precizat Ciprian Frumusescu, directorul Colegiului Tehnic din inima Timisoarei.

Directorii celorlalte unitati de invatamant s-au marginit la a lauda munca in echipa depusa de cadrele didactice, munca ce a condus la obtinerea de granturi europene si mobilitati a zeci si chiar sute de elevi, in ultimii ani, in state europene unde au facut practica si au invatat cum trebuie sa lucreze intr-un anumit domeniu, in specializarea pe care au urmat-o: servicii, turism, economic etc.

Din judetul Timis, 10 unitati de invatamant au reusit sa obtina titlul de scoala europeana, de-a lungul timpului, dintre acestea, trei obtinand performanta de cate doua ori: „E. Ungureanu” si „Coriolan Brediceanu” – de 2 ori consecutiv si Electrotimis, de 2 ori, dar cu o pauza intre cele doua distinctii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...