Noutati :

Scolile din Timisoara vor fi evaluate pe banii deputatului Horia Cristian si cu sprijinul unor ONG-uri

18 martie, 2011 - 03:39 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: POLITIC
1

TIMISOARA. Deputatul liberal Horia Cristian a initiat un proiect de evaluare a scolilor din Timisoara pentru a veni in intampinarea parintilor care doresc sa isi trimita odraselele la scoli bune din oras.

Inspectoratul Scolar Timis si Consiliul Local din Timisoara vor fi implicate in acest proiect demarat de deputat. Vor fi evaluate performantele academice, calitatea mediului scolar, accesabilitatea scolii si securitatea elevilor.

„Ne intereseaza tot ce misca in scoli, de la calitatea mobilierului, la curatenie, de la securitatea elevilor, pana la barurile de pe raza scolii. Vom face o auditare a personalului didactic, vrem sa vedem ce pregatire au dascalii si daca fac greve sau recuperari”, a declarat deputatul Horia Cristian.

In cadrul studiului va fi evaluata si gratuitatea in invatamantul preuniversitar. „Daca manualele sunt gratuite, nu sunt gratuite tezele unice, olimpiadele, fondul clasei, fondul scolii, petrecerile de 8 martie, caietele speciale. Trebuie sa recunoastem ca invatamantul din Romania nu este gratuit”, a mai spus deputatul.

Conform acestuia, proiectul va dura mai mult de un an si cel mai probabil nu se va finaliza pana la 1 septembrie. „Este un proiect care vreau sa devina un instrument in privinta educatiei. Datele vor fi culese cu ajutorul Inspectoratului Scolar Judetean timis, se vor face auditari la scoli, vor fi chestionare pe internet la care vor raspunde atat profesorii, cat si elevii. Auditul se va face cu sprijinul Facultatii de Sociologie din cadrul Universitatii de Vest. Rezultatul final va fi prezentat ISJ si Ministerului Educatiei”, a mai adaugat Horia Cristian.

Costurile intregului proiect vor fi suportatede deputatul liberal si de o serie de ONG-uri care se vor alatura proiectului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Actualul nivel de securitate al scolilor publice din TM este asigurat prin intermediul banilor platiti de catre parinti societatilor de paza. Sa nu creada cineva ca paznicii din scoli sunt platiti din fondurile publice. NU ! Paznicii sunt platiti din banii stransi de catre parinti.