Noutati :

Scolile din Timisoara si din judet, pazite de politisti, intr-o actiune nationala. Cat dureaza?

11 mai, 2016 - 02:44 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Actiunile politistilor in zona scolilor si liceelor din Timisoara se intensifica in aceste zile din ordinul Bucurestiului.

In baza Planului aprobat de Ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba, s-a dispus ca in perioada 9 – 13 mai, politistii sa faca mai multe actiuni: prevenire, supraveghere si paza, sprijin de specialitate in cazul evenimentelor din perimetrele unitatilor de invatamant.

Zilnic, echipaje de politie sunt prezente in zona intrarilor in scoli, in intervalele orare in care se efectueaza intrarea si iesirea de la cursuri a elevilor.

De asemenea, sunt efectuate patrulari in zona scolilor, atat pe parcursul orelor de curs, cat si in perioadele cand elevii nu au cursuri, intrucat multe unitati scolare detin terenuri de sport care sunt frecventate de un numar mare de copii.

Politistii de la compartimentele de analiza si prevenirea criminalitatii, impreuna cu cei rutieri, sprijiniti de politisti de proximitate, continua intalnirile preventive cu elevii, in cadrul unitatilor scolare.

De asemenea, Politia Romana continua efectuarea de controale periodice privind respectarea prevederilor Legii nr. 333 din 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor. Astfel, sunt efectuate in permanenta verificari privind modul de acces in incinta scolilor si executarea pazei.

La actiunile desfasurate se actioneaza in sistem integrat, impreuna cu celelalte structuri competente ale Ministerului Afacerilor Interne si politisti comunitari, precum si cu alti parteneri (inclusiv asociatiile parintilor elevilor si conducerea unitatilor de invatamant).

Astfel, in primele doua zile de actiune, politistii timiseni au desfasurat 76 de activitati preventive in cadrul orelor de curs, au efectuat 21 de controale privind respectarea Legii 333/2003, iar pe linie rutiera au fost aplicate 21 de contraventii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...