Scolile din Timisoara ar putea fi dotate cu mobilier si echipamente noi. Primaria va incearca sa obtina 17 milioane de euro prin PNRR si va depune cererea de finantare

TIMISOARA. Primaria incearca sa obtina bani pentru a schimba mobilierul si echipamentele din majoritatea scolilor din Timisoara.

CITESTE SI: Vietnamezi la vanatoare de popandai la Timisoara. Asiaticii, filmati pe cand sapau sa prinda animalele protejate, pe care voiau sa le manance. Video 

Autoritatile au pregatit o cerere de finantare prin care spera sa obtina 17, 5 milioane de euro, bani ce ar urma sa fie folositi pentru interventii in peste 60 de scoli si gradinite din Timisoara.

Practic, daca va fi obtinuta finantarea prin PNRR, din fondurile disponibile ar urma sa fie schimbate bancile, mesele, scaunele, dulapurile si alte piese de mobilier si sa fie inlocuite echipamentele digitale, si nu numai, din 60 de unitati de invatamant si de la CSS Bega, Clubul Sportiv Scolar nr. 1 si Palatul Copiilor. Iar asta, potrivit reprezentantilor Primariei, inseamna aproximativ 80% din salile de clase din oras.

1.275 de sali de clasa vor fi dotate cu mobilier ergonomic, venind fie in completarea celui necesar, fie pentru schimbarea celui existent si degradat. Investitia cuprinde scaune, banci, catedre pentru profesori, dulapuri pentru elevi sau profesori si materiale didactice.

1.287 de sali de clasa, 42 de laboratoare de informatica si 40 de laboratoare de stiinta multidisciplinara vor fi dotate cu echipamente digitale pentru organizarea claselor in format virtual si cu echipamente moderne„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

De asemenea, din finantarea europeana ar urma sa fie dotate peste 110 cabinete didactice, psihopedagogice, ateliere de practica si sali de sport.

Valoarea totala a proiectului este de 86.339.577,59 lei (TVA inclus) din care 72.554.266,89 lei finantare europeana si 13.785.310,70 lei este valoare TVA acoperita prin bugetul de stat. Sursa de finantare este Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), Componenta C15: Educatie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Fack Politics_ spune:

    Forta Fritz :)) ,scuze ,iarta-ma Opinia ca imi permit sa zic asa ceva aici .

  2. alex spune:

    Problema este ca acesti bani nu sunt gratuiti ci trebuie returnati intr-o forma sau alta. Nimeni nu iti da bani pe gratis. In cazul UE sunt alte taxe si subordoneaza din ce in ce mai mult Romania fata de legislatia Europeana care nu este numai buna. In plus ce se cumpara este mult umflat ca si pret. Totul se adauga datoriei externe a Romaniei si in curand generatiile viitoare vor plati din ce in ce mai mult, cum este si acum in WEST unde si daca ai job mediu nu iti permiti chiria si cheltuielile. Acesta este costul real al tuturor acestor investitii, totul devine mai scump iar din ce in ce mai multi oameni isi permit mai putin si mai putin. Primaria Timisoara in loc sa investeasca in tot felul de astfel de proiecte mai bine investea acei bani in energie. Sigur este febra proiectelor, imprumutati sa nu ramanem mai prejos din moment ce nu noi din Timisoara platim acum pentru aceste proiecte. In Ritmul acesta o sa ajungem ca si in Grecia sa nu ai cum sa traiesti decent, o sa ajungem inapoi in anii 90 cand tot salariul se ducea pe cheltuieli, intretinere si mancare