Noutati :

Scolile din Timis se pregatesc de inspectii generale: activitatile desfasurate si documentele, luate la puricat de ISJ

5 februarie, 2013 - 12:30 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0


TIMISOARA. Planificarile, completarea condicii, trecerea notelor, activitatile didactice, managementul directorului, toate activitatile din scoala sunt luate la bani marunti in urmatoarea perioada de inspectorii scolari din Timis.

Pasul intai – trei unitati de invatamant din Timis (Colegiul Tehnic „Valeriu Braniste” din Lugoj, Scoala Gimnaziala Varias si Gradinita cu Program Prelungit Nr. 12 Timisoara) sunt verificate in amanunt de echipe ale inspectorilor scolari in zilele urmatoare. Pret de o saptamana, inspectorii vor cauta sa observe cat de bine isi fac dascalii orele, daca sunt la zi cu completarea documentelor oficiale, cum isi pregatesc lectiile, cum conduce directorul scoala etc.

Scopul acestor inspectii generale este unul de control, indrumare si monitorizare. In semestrul I au fost 9 scoli verificate. Acolo unde gasim carente in derularea activitatii unitatii de invatamant este intocmit un plan remedial si Inspectoratul Scolar monitorizeaza corectarea acelor carente”, explica Aurelian Sima, inspector scolar general adjunct in Timis.

Alte 6 scoli vor fi inspectate in al doilea semestru scolar. Dar inspectii tematice, facute in alte unitati de invatamant, sunt derulate in paralel. Prima din acest an vizeaza Elaborarea si respectarea la nivelul unitatii de invatamant a procedurilor de securitate in derularea activitatii extracurriculare scolare si a activitatii extrascolare.

Inspectiile vor avea loc pe tot parcursul semestrul II al anului scolar 2012-2013.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...