Noutati :

Scolile de top din Timisoara la care vor fi suplimentate clasele pregatitoare. Unde vor fi 10 clase zero

25 martie, 2019 - 04:08 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Parintii copiilor care au facut toate demersurile pentru inscrierea celor mici in clasa pregatitoare pot rasufla acum usurati. A fost finalizata inscrierea in invatamantul primar.

CITESTE SI: Gustarea de cel putin 100 de lei de persoana cu care Timisul vrea sa dea lovitura in turism

Si anul acesta, reprezentantii Inspectoratului Scolar au fost nevoiti sa suplimenteze numarul de clase.

„Ajustarea planului de scolarizare a generat o majorare cu 13 a numarului de clase pregatitoare si o diminuare, dupa caz, acolo unde nu s-au inscris numarul minim de copii prevazut de lege, cu 4,5 clase. Pe total la nivelul judetului, cresterea este reflectata prin majorarea cu 8,5 clase. In acelasi timp, pe situatii de exceptie, au fost majorate si unele efective de elevi, la unele clase, acolo unde numarul copiilor ce fac parte din circumscriptie nu au putut conduce la constituirea unei clase, dar, pentru care, ISJ Timis a fost obligat sa asigure loc, in vederea inmatricularii, in scolile de circumscriptie”, transmite Aura Danielescu, inspector general al ISJ Timis.

Anul acesta, cele mai multe cereri de inscriere au fost depuse la Scoala Generala nr. 30, acolo unde se vor forma 10 clase, fata de 6, cate au fost prevazute initial. Si la Scoala Gimnaziala 24 a fost suplimentat numarul de clase cu inca 2, ajungand in prezent la 8. De asemenea, la Liceele Moisil, Pedagogic si Jean Louis Calderon s-a suplimentat cate o clasa, la fel ca si ca scolile gimnaziale 27 si 7 din Timisoara. La Lugoj, la Scoala generala nr. 2, dar si la Dumbravita, numarul de cereri de inscriere la clasa pregatitoare a fost mai mare, astfel ca si aici va functiona cate o clasa in plus fata de planul initial.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Pentru eficienta actului scolar, este necesar sa se ajunga la un efectiv de maxim 15-18 elevi pe clasa