Noutati :

Scolile de elita din Timisoara la care s-au depus cele mai multe cereri in prima zi de inscriere la clasele pregatitoare

6 martie, 2019 - 08:20 AM
Autor: Redactie      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Au inceput inscrierile in clasele pregatitoare in scolile din Timisoara. In prima zi, parintii nu s-au inghesuit sa depuna cererile, mizand si pe faptul ca mai au vreme pana la finele lunii, cand se sfarseste prima etapa de inscrieri.

CITESTE SI: Praful din Timisoara ne-ar putea aduce amenzi uriase de la Bruxelles. Nicolae Robu se lauda nu demult cu ‘cel mai curat aer intre orasele mari din Romania’ 

Cei mai multi copii au fost insa inscrisi, ca de obicei, la scolile bune din Timisoara.

Astfel, la Colegiul National Banatean au fost depuse 57 de cereri pentru cele 6 clase de pregatitoare, din care una cu predare in limba germana.

La Colegiul Pedagogic Carmen Sylva, au fost inscrisi in prima zi 43 de copii pentru cele 4 clase alocate.

La Colegiul Grigore Moisil, s-au depus 61 de cereri pentru cele 4 clase de pregatitoare anuntate.

La Liceul Nikolaus Lenau s-au inscris 23 de copii pentru cele 5 clase cu predare in limba germana.

La William Shakespeare in prima zi de inscrieri au fost depuse 26 de cereri pentru cele 3 clase.

La Scoala Gimnaziala 16 Take Ionescu au fost inscrisi 34 de copii pentru cele 4 clase.

La Scoala Gimnaziala 19 Avram Iancu, s-au depus 63 de cereri pentru cele 5 clase alocate.

La Scoala Gimnaziala 24 au fost inscrisi 75 de copii pentru cele 4 clase.

La Scoala Gimnaziala 30 s-au depus in prima zi 61 de cereri pentru 6 clase.

Cei mai multi copii inscrisi in prima zi au fost la Scoala Gimnaziala 7 Sfanta Maria. Au fost inregistrate 81 de cereri pentru cele 8 clase.

Pana in 22 martie, parintii completeaza, online sau la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea copiilor, cererile-tip de inscriere. Validarea cererilor-tip de inscriere la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea copiilor are loc, zilnic, in intervalul orar 8.00-18.00 (luni-vineri).

25 martie – Comisia nationala proceseaza cererile tip de inscriere, cu ajutorul aplicatiei informatice si repartizarea la scoala de circumscriptie a copiilor ai caror parinti au solicitat acest lucru in cererea-tip de inscriere.

26 – 27 martie – Fiecare scoala proceseaza cererile parintilor care solicita inscrierea la o alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, pe locurile ramase libere.

28 martie – Comisia nationala proceseaza cererile-tip de inscriere şi repartizarea la scoala de circumscriptie a copiilor ai caror parinti au solicitat inscrierea la o alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, dar nu au fost admisi din lipsa de locuri si care au exprimat in aceasta faza optiunea pentru inscrierea in scoala de circumscriptie.

29 martie 2019 – Afisarea in unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratului scolar si al unitatilor de invatamant a candidatilor inmatriculati, a numarului de locuri ramase libere si a listei copiilor neinscrisi dupa prima etapa.

A doua etapa de inscriere in clasa pregatitoare

1 aprilie – Scolile vor afisa procedura specifica de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborata de inspectoratul scolar.

2 aprilie – 8 aprilie – Parintii depun cererea-tip de inscriere la secretariatul unitatii de invatamant aflate pe prima pozitie dintre cele trei optiuni exprimate pentru etapa a doua, de catre parintii copiilor care nu au fost cuprinsi in nicio unitate de invatamant in etapa anterioara sau care nu au participat la prima etapa.

8 aprilie -10 aprilie – Procesarea, la nivelul unitatilor de invatamant, a cererilor-tip de inscriere depuse de parinti, aplicand procedura specifica elaborata de inspectoratul scolar, pe baza criteriilor generale si a celor specifice de departajare, in limita locurilor disponibile.

11 aprilie – Afisarea la fiecare unitate de invatamant a listelor finale ale copiilor inscrisi in clasa pregatitoare.

12 aprilie – 19 aprilie – Centralizarea si solutionarea de catre inspectoratul scolar a cererilor parintilor copiilor care nu au fost inca inscrisi la vreo unitate de invatamant.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...