Noutati :

Scoli cu latrine in curte si incalzite cu sobe, in Timis. Cate vor functiona fara autorizatie in aceasta toamna?

2 septembrie, 2014 - 11:01 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMIS. Peste 1.000 de elevi din Timis vor fi nevoiti sa invete in conditii neigienice, 31 de scoli din intreg judetul fiind inca neautorizate sanitar pentru functionare in noul an scolar. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Timis, o parte din ele ar putea primi autorizatie sanitara pana la inceperea cursurilor.

Majoritatea unitatilor de invatamant fara actele necesare sunt in sate. Vorbim despre 10 scoli si 21 de gradinite. Un numar de zece gradinite au suferit cateva investitii in aceasta vara si ar putea primi autorizatiile pana la inceputul anului scolar.

„Din cele 612 unitati de invatamant din Timis, un numar de 31 nu au autorizatie sanitara, dintre care 16 – unde s-au efectuat reparatii pe timpul verii – vor putea fi autorizate pana la inceputul anului scolar. Aici invata in total 1.200 de elevi, reprezinta 1,2% din totalul populatiei scolare din judetul Timis. Putem sa spunem ca stam mai bine decat anul scolar trecut. Principala cauza pentru care nu exista autorizatie sanitara este lipsa apei curente in anumite unitati de invatamant si mai avem si 3-4 situatii unde intr-adevar toaletele sunt tip latrina, in curtea unitatilor de invatamant sau mai avem 2-3 cazuri unde exista sobe cu tuci, ceea ce atrage dupa sine neacordarea autorizatiei sanitare. Este de competenta primariilor sa faca investitiile necesare pentru ca aceste unitati sa primeasca autorizatiile sanitare”, a explicat Francisc Halasz, inspector scolar general adjunct.

Pentru alte scoli din Timisoara inca se asteapta bani. Reprezentantii Primariei Timisoara spera ca vor obtine bani europeni pentru renovarea liceelor Loga, Lenau si Calderon. Inspectorii scolar sustin insa ca elevii si profesorii trebuie sa faca insa si sacrificii pentru a invata in conditii moderne.

„Se va lucra paralel cu activitatea didactica, pana la urma este obligatia fiecarei scoli sa-si organizeze activitatea in asa fel incat constructorul si procesul de educatie sa se deranjeze cat mai putin posibil. Avand in vedere ca aceste scoli sunt pe tot felul de liste de investitii de ani de zile, eu cred ca un an de sacrificiu merita”, a mai spus Halasz. Oricum, scolile care nu primesc autorizatia sanitara pana in toamna vor functiona fara aceasta.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...