Noutati :

Scoala care a inceput in biserica la Timisoara. Cei mai mici elevi au trecut pe sub tunelul de flori. Foto

9 septembrie, 2019 - 01:21 PM
Autor: Redactie      
Categorie: EDUCATIE
3

TIMISOARA. Deschidere de an scolar si la Liceul Teologic Romano-Catolic Gerhardinum din Timisoara. Ceremonia s-a desfasurat in Biserica din Piata Balcescu, iar copiii au fost binecuvantati de episcopul Jozsef-Csaba Pal.

Cei mai emotionati au fost prichindeii de la clasa pregatitoare care au fost primit pe treptele bisericii din Elisabetin cu un tunel de flori facut de colegii de gimnaziu si liceu.

Elevii au luat mai apoi parte la Sfanta Liturghie de Veni Sancte oficiata de Preasfintitul Pál Iosif-Csaba, episcop diecezan de Timisoara.


Liceul Teologic Romano-Catolic Gerhardinum functioneaza din anul scolar 1992-1993 si a fost infiintat la initiativa bisericii initial sub numele de Semninar Liceal Romano-Catolic, iar elevii apartineau tuturor comunitatilor etnice din Banat. Astfel a fost inviată traditia educatiei catolice banatene. Scoala are clase incepand de la gradinita si pana la a-XII-a de liceu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Aici n-au venit politicienii la inaugurare. Ei nu au nici un Dumnezeu.

  2. Nihil sine Deo!

  3. Frumos,foarte frumos!Da Doamne numai bine!!