Noutati :

Scoala a inceput, dascalii inca isi cauta catedre. Vezi unde mai sunt posturi libere, in Timis, si cine le poate ocupa!

24 septembrie, 2013 - 12:03 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. In fiecare marti, de la ora  15  la sediul Inspectoratulul Scolar Judeten Timis au loc sedinte publice de repartizare a posturilor ramase neocupate in invatamantul timisean. In paralel, se desfasoara si concursuri pentru ocuparea posturilor in unitatile de invatamant.

Profesorii care au obtinut o nota peste 5 la concursul de Titularizare, in acest an sau incepand din 2010 si pana in prezent, au ocazia sa ocupe un post in sedintele publice organizate saptamanal la sediul ISJ.

Este vorba despre cadre didactice care nu au norma completa, nu au fost repartizati in sedintele precedente sau renunta la postul ocupat pentru altul pe care-l considera mai bun. Este cazul, de exemplu, al dascalilor care vor sa prinda un post in oras, dar s-au multumit in prima faza cu unul la tara.

Vezi AICI: LISTA POSTURILOR DIDACTICE SI A CATEDRELOR CARE SE VACANTEAZA PE PARCURSUL ANULUI SCOLAR 2013 – 2014

In aceasta saptamana au fost scoase pentru repartizare in sedinta publica 76 de norme si fractiuni de norma. Cele care nu sunt ocupate in urma sedintelor publice saptamanale pot fi scoase la concurs la nivelul fiecarei scoli in parte. In cazul acesta au acces la ele si dascalii cre nu au reusit sa obtina nota cinci la titularizare sau cei care nu sunt calificati pentru postul respectiv. Aceste concursuri au inceput deja la nivelul unitatilor de invatamant. De exemplu, la Liceul Lenau vor fi ocupate prin aceasta metoda posturile de invatatori in limba germana, pentru care nu s-au gasit titulari.

Vezi AICI: LISTA UNITATILOR DE INVATAMANT CARE VOR ORGANIZA CONCURSURI DE OCUPARE A POSTURILOR DIDACTICE IN ANUL SCOLAR 2013 – 2014

„Nu putem vorbi de o scoala cu multe locuri neocupate. Sunt ore si fractiuni razlete, mai ales in mediul rural” a spus Aura Danielescu, inspector scolar general adjunct.

Printre posturile libere se numara, de exemplu, 2 de educatoare de limba maghiara si 7 de educatoare de limba romana.

Posturi libere vor aparea pe tot parcursul anului scolar, asa incat repartizarea cadrelor didactice va continua. Asta pentru ca se ivesc posturi libere in urma unor demisii, renuntari la post sau intrarea in concediul de ingrijire a copilului.

 

 

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...