Noutati :

Schimbarile climatice in prim plan la conferinta Aquademica de la Timisoara. Video

11 octombrie, 2018 - 05:04 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Experti din intreaga Europa, cercetatori sau academicieni, s-au reunit la Timisoara, pentru a discuta schimbarile climatice de pe planeta, dar si alte probleme din domeniul managementului apei.

Conferinta „Managementului apei in contextul schimbarilor climatice. Experiente internationale„, organizata de Fundatia Aquademica in perioada 11-12 octombrie, se adreseaza prin tematica abordata, specialistilor din domeniile apei si mediului.

„Oamenii trebuie sa stie ca schimbarile climatice sunt foarte reale si le simtim, iar noi trebuie sa ne schimbam comportamentul vizavi de aceste tematici si incercam sa facem acest lucru si ca operator de apa. Avem, in aceste zile, manifestari stiintifice, discutii legate de schimbarea de normative, se vorbeste de un tratament special al apelor pluviale, care nu mai trebuie amestecate cu apele menajere. Sunt aici specialisti din Germania, din Serbia, din Ungaria si din Norvegia, dar si toti operatorii de apa din Romania. Este important pentru noi ca acest lucru se intampla la Timisoara, sunt magulit de acest lucru, pentru ca inseamna si o recunoastere a faptului ca si noi ne straduim, la nivel de Aquatim, ca lucrurile sa mearga din ce in ce mai bine. Sunt personalitati importante aici, discutiile sunt de anvergura, se vorbeste de reorganizarea sistemului de alimentare cu apa, a operatorilor, se discuta de o strategie in cadrul acestui sector, iar Aquademica este un factor activ, mobilizator si de transmitere de bune practici in tara. Suntem un exemplu si ne straduim sa ramanem asa”, a declarat Ilie Vlaicu, directorul companiei Aquatim.

Manifestarea reuneste practicieni, cercetatori, studenti si academicieni, factori de decizie si finantatori, din mai multe tari europene. Subiectele prezentate abordeaza provocarile aduse de schimbarile climatice managementului din sectorul apei. Tehnologii de ultima ora, directii si tendinte din zona strategiilor de dezvoltare ale companiilor romanesti de apa, precum si prognoza performantelor financiare sunt cateva din subiectele de pe agenda evenimentului.

Un loc aparte in program il ocupa dezbaterile legate de standardizarea activitatilor specifice sectorului. Din acest punct de vedere, un pas mare a fost facut deja de Asociatia Romana a Apei, prin parteneriatul incheiat cu Asociatia Germana a Apei Uzate (DWA), nume de top in elaborarea de standarde in domeniu. De experienta germana si, in particular, de experienta DWA in standardizarea domeniului apei vor beneficia participantii la Conferinta Aquademica 2018, gratie prezentei domnului Johannes Lohaus, director general al DWA si secretar general al Asociatiei Europene a Apei, lector principal al evenimentului.

Organizatorii conferintei sunt: Fundatia Aquademica, Aquatim SA, Asociatia Romana a Apei si Universitatea Politehnica din Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...