Noutati :

Schimbari la examenul de Evaluare Nationala. Calendarul probelor pentru elevi

16 mai, 2020 - 01:31 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: EDUCATIE
0

Cu exact o luna inainte de prima proba a Evaluarii Nationale, Ministerul Educatiei a stabilit exact cum se va desfasura examenul pentru elevii claselor a VIII-a si care este programul de sustinere al acestuia.

CITESTE SI: Cozi uriase la iesirea din tara. Mii de romani asteapta sa treaca granita in Ungaria 

Prima schimbare importanta este legata de elevii care sunt in izolare si au fost confirmati cu coronavirus. Acestia vor putea da examenul, insa dupa o procedura speciala.

Elevii aflati in izolare/confirmati pozitiv cu noul coronavirus vor sustine probele conform unei proceduri speciale, elaborate de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Pentru elevii care solicita si primesc, in cazuri justificate, aprobarea Comisiei Nationale de Organizare a Evaluarii Nationale in vederea sustinerii probelor cu subiectul de rezerva, se organizeaza proba scrisa/probele scrise dupa finalizarea ultimei probe prevazute in calendarul de desfasurare a EN VIII”, conform noii metodologii.

Programele pentru disciplinele de examen au fost deja aprobate, iar din structura acestora au fost eliminate continuturile ce urmau sa fie parcurse in semestrul al doilea din anul scolar.

O alta modificare este legata de contestatiile pe care le pot face elevii dupa primirea notelor finale. Acestea vor putea fi depuse si online. Depunerea/transmiterea contestatiilor se va realiza pe data de 22 iunie, intre orele 16:00 – 19:00 si pe data de 23 iunie intre orele 08:00 – 12:00.

Iata si calendarul complet de desfasurare al examenului de Evaluare Nationala.

2 – 5 iunie inscrierea elevilor
15 iunie proba scrisa: Limba ?i literatura romana
17 iunie proba scrisa: Matematica
18 iunie proba scrisa: Limba si literatura materna
22 iunie Afisarea rezultatelor inaintea contestatiilor (pana la ora 14:00)
22 iunie (orele 16:00 – 19:00)
23 iunie (orele 8:00 – 12:00) Depunerea contestatiilor
23-26 iunie Solutionarea contestatiilor
27 iunie Afisarea rezultatelor finale dupa solutionarea contestatiilor

Elevii de clasa a VIII-a vor reveni in clasa la inceputul lui iunie, insa doar pentru a pregati examenul din aceasta vara.

Foto: adevarul.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...