Schimbari la Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana

Consiliul Director al Asociatiei Timisoara – Capitala Culturala Europeana (ATCCE) a convocat, pentru data de 26 noiembrie 2018, Adunarea Generala a membrilor Asociatiei in vederea discutarii si aprobarii punctelor prevazute in ordinea de zi, necesare pentru desfasurarea si dezvoltarea activitatii asociatiei.

Din 70 de membri care figureaza inscrisi in Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana, au fost prezenti 27 de membri, sedinta fiind declarata statutara in urma celei de-a doua convocari, conform statutului in vigoare.

In urma discutiilor, au fost aprobate modificari in ceea ce priveste componenta Consiliului Director de la 11 membri, câti sunt in prezent, la 8 membri, si majorarea mandatului acestora de la 3 ani, cât este in prezent, la 5 ani, a sediului Asociatiei din Timisoara, str. C.D. Loga nr. 1 in Timisoara, str Alba Iulia nr.2 parter si a denumirii Asociatiei din ASOCIATIA TIMISOARA – CAPITALA CULTURALA EUROPEANA in ASOCIATIA TIMISOARA 2021 – CAPITALA EUROPEANA A CULTURII.

A fost aprobata noua componenta a Consiliului Director al AsociatieiTimisoara – Capitala Culturala Europeana, in sensul ca acesta va cuprinde urmatorii membri:Primaria Municipiului Timisoara; Consiliul Judetean Timis;Ministerul Culturii si Identitatii Nationale/Reprezentatul Ministerului Culturii si Identitatii Nationale (numit de Ministrul Culturii si Identitatii Nationale); un reprezentant al sectorului cultural institutional (ales de Adunarea Generala a Asociatiei Timisoara-Capitala Culturala Europeana – Asociatia); un reprezentant al scenei culturale independente si al sectorului Industriilor Culturale si Creative (ales de Adunarea Generala a Asociatiei ); o personalitate publica din domeniul culturii, cu profil international (desemnata de Presedintele Consiliului Director);un expert international (desemnat prin concurs deschis de selectie); un reprezentant al mediului economic local, cu o buna reputatie internationala si gândire vizionara (desemnat prin concurs deschis de selectie).

De asemenea, au fost validate rezultatele concursului deschis organizat de ATCCE si au fost desemnati pe o durata de 5 ani, in calitate de membri ai Consiliului Director, dl. Horatiu Rada- reprezentant al mediului economic local si dl Ulrich Fuchs – expert international. in cadrul sedintei, a fost numit in calitate de membru al Consiliului Director, pe o durata de cinci ani, Ministerul Culturii si Identitatii Nationale.

Au fost desemnati in calitate de membri ai Consiliului Director, cu titlu interimar, din cadrul membrilor existenti ai Asociatiei Timisoara – Capitala Culturala Europeana cu un mandat special de cel mult un an, Lia Lucia Epure, Claudiu Ilas si Claudiu taga, iar pe locul vacant din Comisia de cenzori a fost numit Balin Daniel.

A fost adoptata modificarea cuantumului cotizatiilor anuale, acestea urmând sa intre in vigoare de la data adoptarii hotarârii, dupa cum urmeaza:

– Persoanele juridice si institutiile publice, administratia publica si institutiile culturale publice care au calitatea de membri fondatori si asociati vor achita o cotizatie anuala in cuantum de 12.000lei.
– Asociatiile si fundatiile care au calitatea de membri fondatori si membri ai Asociatiei vor achita o cotizatie anuala in cuantum de 2.400 lei.
– Asociatiile si fundatiile de tineret vor achita o cotizatie anuala in cuantum de 1.200 lei.
– Persoanele fizice care au calitatea de membri fondatori si membri vor achita cotizatia anuala in cuantum de 360 lei.
– Cotizatia anuala datorata de catre Primaria Municipiului Timisoara este in cuantum de 1.000.000 lei, care va fi achitata in patru transe trimestriale.
– Cotizatia anuala datorata de catre Consiliul Judetean Timis este de 500.000 lei, care va fi achitata in patru transe trimestriale.

Au fost aprobate actele constitutive actualizate in urma modificarilor propuse si s-a aprobat infiintarea de organisme noi:
– Forumul Reprezentantilor Regionali;
– Forumul Consultativ;
– Consiliul de Audit, Guvernanta Culturala si Etica;
– Organismului Independent de Monitorizare si Evaluare.

Au fost discutate articolele noului Statut al Asociatiei si propuse modificari, dupa care Statutul a fost votat cu modificarile propuse, iar actele rezultate in urma sedintei vor fi publicate pe site-ul Asociatiei dupa inregistrarea lor la Judecatoria Timisoara, conform procedurilor legale.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.