Schimbari in privinta permiselor de conducere. Reguli noi si pentru soferii de peste 70 de ani, propuse de UE

Uniunea Europeana are in plan mai multe modificari privind permisele de conducere. Una dintre acestea ar fi cea referitoare la perioada de valabilitate, iar o alta vizeaza soferii de peste 70 de ani, care ar urma sa poata conduce doar in anumite conditii.

CITESTE SI: Timpark creste flota de platforme cu care sa ridice masinile parcate ilegal, fara abonament sau tichet ori abandonate in Timisoara. Cumpara doua autoutilitare cu aproape 350.000 de euro

O alta schimbare se refera la transformarea permiselor de conducere in documente exclusiv digitale, astfel incat reinnoirea acestora sa se faca doar online. Potrivit proiectului de lege al Comisei Europene, reforma vizeaza si modificarea duratei de valabilitate a permiselor la 15 ani, in conditiile in care, acum, in statelele Uniunii Europene, durata de valabilitate este de 10 ani.

Cei mai in varsta ar putea primi permise de conducere cu o durata de valabilitate mai mica

Termenul extins nu ar trebui sa se aplice tuturor categoriilor de varsta, fiind vorba de persoanele care au peste 70 de ani. Cei mai in varsta ar putea primi permise de conducere cu o durata de valabilitate de maximum cinci ani, iar reinnoirea acestora va depinde de trecerea unor teste medicale.

Toate aceste modificari fac parte dintr-un proiect mai amplu al Uniunii Europene de injumatatire a numarului de accidente rutiere, pana in anul 2030.

Mai multe AICI.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...