Noutati :

Schimbari importante pentru profesori. Pot iesi la pensie mai devreme, in anumite conditii!

9 iulie, 2016 - 04:04 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Cadrele didactice ar putea iesi mai repede cu 3 ani la pensie, la cerere, daca indeplinesc anumite conditii. Totul, conform unui nou proiect de lege, menit sa vina in sprijinul dascalilor.

Initiatorii documentului vor ca, acei profesori care nu mai pot indeplini cerintele de eficienta ale sistemului de invatamant ar trebui sa aiba dreptul sa se pensioneze mai repede. In acelasi timp, vor ca profesorii care isi doresc sa ramana la catedra si dupa pensionare sa o poata face.

„Pe de o parte, exista angajati care doresc pensionarea, la cerere, pentru ca nu se mai afla in posibilitatea fizica sau psihologica sa raspunda cerintelor de eficienta ale sistemului de invatamant actual intr-o continua schimbare, iar acest fapt se reflecta in rezultatele elevilor. Pe de cealalta parte, exista cadre didactice care demonstreaza competenta si dupa implinirea varstei de pensionare. Acestora, legea le permite sa ramana titular in sistemul de invatamant inca 3 ani peste varsta standard de pensionare”, se arata in expunerea de motive care insoteste proiectul de lege.

Conditia prevazuta in propunere este ca vechimea in invatamant sa fie de 25 de ani pentru femei si de 30 de ani pentru barbati.

Citeste mai mult aici.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...