Noutati :

Schimbari importante in privinta cardului de sanatate. Cand urmeaza sa se aplice?

2 ianuarie, 2016 - 08:25 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Casa National de Asigurari de Sanatate analizeaza posibilitatea folosirii cardului de sanatate si in
cazul serviciilor de urgenta. Pacientii ar urma fie obligti sa valideze serviciul doar la externare.

„Casa Nationala de Asigurai de Sanatate analizeaza cu specialistii posibilitatea utilizarii cardului de sanatate si pentru asiguratii care ajung la spital ca urgenta medicala. Atentie, nu vorbim de asiguratul cu politraumatism, de cel in coma sau in stare foarte grava, adica la urgenta majora de cod rosu. Vorbim de acele urgente mai mici, cum ar fi o durere de spate, de stomac sau de bila”, a explicat presedintele CNAS.

Iar in cazul acestor internati in urgenta, cardul ar urma sa fie folosit in momentul externarii. Tocmai pentru ca, in cazul in care pacientul nu are cardul la el in momentul in care ajunge la spital, sa il poata prezenta in momentul iesirii din spital.

Analiza facuta in acest moment de catre reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate
ar putea intra in vigoare chiar de anul acesta, scrie realitatea.net.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Intrebare: Pe cand cardul „national” va avea si putere „internationalizata”? momentan exista un card de sanatate „international” care trebuie reinnoit din 6 in 6 luni (cu motivatii uneori hilare). Daca cardul national va fi „atat de bun” dece nu il internationalizati? (intrebarea este retorica intru cat „nimeni dintre oficiali nu poate raspunde”). Amin!