Schimbari importante in Educatie. Absolventii liceelor pedagogice vor mai putea preda doar in gradinite si crese

Liceele pedagogice nu vor mai avea specializarea de educator-invatator, ci doar pe cea de educator-puericultor, potrivit proiectului Legii Invatamantului.

CITESTE SI: Decat la scoala, mai bine in baruri. Elevi chiulangii de la liceele din Timisoara prinsi de politistii locali. Foto 

Daca modificarea intra in vigoare, liceenii formati in liceele pedagogice vor putea preda doar copiilor din creșe și gradinite. Pana acum, liceele pedagogice aveau si specializarea de educator-invatator.

Practic, proiectul de lege stabileste ca liceele pedagogice vor avea specializarile de educator-puericultor si instructor de educatie extrascolara. De asemenea, prevede ca ” prin absolvirea cu diploma a specializarii educator-puericultor din cadrul filierei vocationale, profil pedagogic, se considera indeplinite conditiile de formare psihopedagogica si de calificare necesare ocuparii functiei didactice de educator – puericultor, educator educatie timpurie, educatoare/educator„.

Documentul mai arata ca expertii din partidele din coalitia de guvernamant vor lucra cu ME la noile legi pana la 1 februarie 2023. Apoi, proiectele ar urma sa treaca prin Guvern pana la 15 februarie, iar Parlamentul sa aprobe legile Educatiei Deca pana pe 15 martie.

Detalii AICI.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...