Opinia Timisoarei

Schimbarea la fata a Pietei Victoriei din Timisoara se va face dupa un concurs de solutii. Primaria incepe cu o consultanta si un studiu de peste 100.000 de euro

TIMISOARA. Vrea sa faca totul ca la carte si la superlativ in zona zero a Timisoarei, sustine administratia Fritz, care anunta un proiect cum nu s-a mai facut.

Dupa ce a alocat deja 30.000 de euro pentru un studiu in baza caruia sa organizeze un concurs de reamenajare a Pietei Victoriei din Timisoara, primaria pune la bataie alti peste 70.000 de euro pentru a gasi o firma care sa ofere consultanta in vederea organizarii competitiei.

CITESTE SI: Administratia Fritz da peste 30.000 de euro pe un studiu in baza caruia sa organizeze un concurs de solutii pentru reamenajari in Piata Victoriei din Timisoara 

Mai exact, municipalitatea a si lansat in Sistemul de Achizitii Publice un anunt pentru gasirea unei firme careia sa ii incredinteze serviciile de consultanta pentru organizarea concursului de solutii in vederea realizarii obiectivului de investitii „Amenajare si modernizare Piata Operei si strazi zona Cetate”.

De putin peste 70.000 de euro, castigatorul contractului va elabora intreaga documentatie pentru concurs, incluzand aici regulamentul si calendarul, analizarea si evaluarea costurilor de proiectare, elaborarea temei de concurs, asigurarea promovarii nationale si internationale a concursului, realizarea si gestionarea site-ului oficial al concursului, sprijinirea cu asistenta tehnica a concurentilor, organizarea si functionarea secretariatului de concurs, selectarea juriului. Cei interesati isi pot depune ofertele pana in 1 februarie 2022, iar valoarea estimata pentru serviciile de consultanta se ridica la 267.666,00 lei, fara TVA.

Va reamintim, in prima parte a lunii decembrie, primaria a alocat peste 30.000 de euro pentru un studiu de fundamentare in baza caruia sa se organizeze concursul de solutii. Conform contractului, firma care va face cercetarea trebuie sa intocmeasca un studiu topografic, unul peisagistic, un altul geotehnic, istorico-arhitectural si o evaluare arheologica teoretica.

De asemenea, fostul primar, Nicolae Robu, isi dorea sa modifice aspectul Pietei Victoriei, dar si al zonei Modex. Gasise inca din 2018 firma care trebuia sa realizeze, cu 85.000 de euro, proiectarea pentru modernizarea ansamblului, in 4 luni, care insa a intarziat ani de zile in a preda documentatia, astfel ca, intr-un final, in februarie 2021, actualul primar, Dominic Fritz, a reziliat contractul.

Robu isi dorea ca prin acest proiect sa inlocuiasca retelele de utilitati din subteran, pe suprafata intregii piete, sa fie schimbat pavajul si sa fie desfiintata parcarea de la Modex, acolo unde ar fi urmat sa fie montate dale dupa modelul dintre Opera si Catedrala, iar in centrul piatetei amenajate sa fie asezat un soclu pentru o statuie ecvestra, iar locul sa revina in mare masura la felul in care arata odinioara.

Exit mobile version