Schimbarea la fata a Pietei Victoriei din Timisoara se va face dupa un concurs de solutii. Primaria incepe cu o consultanta si un studiu de peste 100.000 de euro

TIMISOARA. Vrea sa faca totul ca la carte si la superlativ in zona zero a Timisoarei, sustine administratia Fritz, care anunta un proiect cum nu s-a mai facut.

Dupa ce a alocat deja 30.000 de euro pentru un studiu in baza caruia sa organizeze un concurs de reamenajare a Pietei Victoriei din Timisoara, primaria pune la bataie alti peste 70.000 de euro pentru a gasi o firma care sa ofere consultanta in vederea organizarii competitiei.

CITESTE SI: Administratia Fritz da peste 30.000 de euro pe un studiu in baza caruia sa organizeze un concurs de solutii pentru reamenajari in Piata Victoriei din Timisoara 

Mai exact, municipalitatea a si lansat in Sistemul de Achizitii Publice un anunt pentru gasirea unei firme careia sa ii incredinteze serviciile de consultanta pentru organizarea concursului de solutii in vederea realizarii obiectivului de investitii „Amenajare si modernizare Piata Operei si strazi zona Cetate”.

De putin peste 70.000 de euro, castigatorul contractului va elabora intreaga documentatie pentru concurs, incluzand aici regulamentul si calendarul, analizarea si evaluarea costurilor de proiectare, elaborarea temei de concurs, asigurarea promovarii nationale si internationale a concursului, realizarea si gestionarea site-ului oficial al concursului, sprijinirea cu asistenta tehnica a concurentilor, organizarea si functionarea secretariatului de concurs, selectarea juriului. Cei interesati isi pot depune ofertele pana in 1 februarie 2022, iar valoarea estimata pentru serviciile de consultanta se ridica la 267.666,00 lei, fara TVA.

Va reamintim, in prima parte a lunii decembrie, primaria a alocat peste 30.000 de euro pentru un studiu de fundamentare in baza caruia sa se organizeze concursul de solutii. Conform contractului, firma care va face cercetarea trebuie sa intocmeasca un studiu topografic, unul peisagistic, un altul geotehnic, istorico-arhitectural si o evaluare arheologica teoretica.

De asemenea, fostul primar, Nicolae Robu, isi dorea sa modifice aspectul Pietei Victoriei, dar si al zonei Modex. Gasise inca din 2018 firma care trebuia sa realizeze, cu 85.000 de euro, proiectarea pentru modernizarea ansamblului, in 4 luni, care insa a intarziat ani de zile in a preda documentatia, astfel ca, intr-un final, in februarie 2021, actualul primar, Dominic Fritz, a reziliat contractul.

Robu isi dorea ca prin acest proiect sa inlocuiasca retelele de utilitati din subteran, pe suprafata intregii piete, sa fie schimbat pavajul si sa fie desfiintata parcarea de la Modex, acolo unde ar fi urmat sa fie montate dale dupa modelul dintre Opera si Catedrala, iar in centrul piatetei amenajate sa fie asezat un soclu pentru o statuie ecvestra, iar locul sa revina in mare masura la felul in care arata odinioara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. OlteniaTimisoarei spune:

  Robu în sus, robu în jos. Mai ceva ca pe vremea comunismului! Nu v-ați săturat de pupincurism!?

 2. Hop si eu spune:

  Păi OT spune doar ce a vrut Robu sa faca in patru luni.dar proiectul nu a aparut nici in patru ani. Acum sa vedem ce o sa faca Fritz cu Piata Victoriei. Sper sa renunte la ideea cu calul lui Robu. Nu de alta, dar cine mai stie cine va fi pe cal și apoi, în tendința actuală de „politically correct” s-ar putea sa vedem statuia data jos in cativa ani.

  • dinu spune:

   Calul e bun, să fie solid, din bronz. Pentru „pe cal” se poate face o colecție de păpuși din cârpe și paie pe care să le schimbăm săptămânal.

 3. relu spune:

  Singura soluție suspendarea lui Johannis si alegeri anticipate.
  Guvernul și o mare parte a parlamentului nu mai reprezinta pe romani, apara interesele samsarului de vaccinuri dr.Ursula plagiatoarea .

 4. Teddy spune:

  Autorităţile nu fac locuinţe sociale pentru cei nevoiasi,lăsând sub cerul liber sute de mii de copii şi familiile lor.Asta este realitatea – poate nu stiati ca …Sunt în România peste 300.000 de copii care suferă traiul în sărăcie şi sunt expuşi riscului de separare familială şi vreo 7.500 de copii care încă sunt supuşi abuzurilor instituţionalizării. Vreo 100.000 de copii cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate şi care sunt în risc foarte mare de instituţionalizare, 400.000 de copii nu merg la şcoală în mod regulat.Astea sunt probleme adevarate – faza studiile si consultantele pe sute de mii de euro,ce sunt astea?….Sau sa vorbim despre pensionari singuri sau inregimentati prin azile si batjocoriti de toti – inclusiv familiile lor,angajatii azilelor,handicapati care cauta neputinciosi un ajutor,tineri care pornesc in viata cu stangul din cauza problkemelor familiare si a unor copilarii distruse de tot ce se intampla in jurul lor…astea sunt realitati si drame.Sa arate Piata Victoriei cum?…am vazut-o in decembrie 1989 si acum sunt garduri pentru acces separat intre vaccinati si nevaccinati.

 5. Sa mulțumim celor din USR PNL si UDMR spune:

  La anul prețul curentului cel puțin se triplează la fel și a gazului , produsele de baza se vor scumpi cu celputin 40% ,economia se cotracta și preturile vor exploda.
  Ce este foarte grav ca multe fabrici se vor închide din cauza scupiri curentului și a gazului.
  Ce este și mai grav ca producători de îngrășăminte se închide .
  Guvernul Citu (PNL USR+UDMR ) cu rea vointa au liberalizat pretul curentului si a gazului pentru a distruge economia României.
  Și in scurt timp va întra efectul domino când se vor închide puținele fabrici care au mai rămas în România.
  Prin inchiderea Azomureş România va fi obligat sa importe la preturi cel puțin triple.
  Romani trebuie sai mulțumească petru eșuarea și falimetari României ofiterului Ciolos , puscareasului Citu si ofiterului Hunor Kelemen care cu rea vointa au distrus economia românească în favoarea celei Franceze și Ungare de unde vom aduce tone de ingrasamat la preturi fabuloase.

  • Marș în 3,14zda ma-tii de troll rus spune:

   Jigodie!

  • Dan A. spune:

   Dezastru, pana si cafeneaua din piata Traian s-a inchis. Cica la Calafat s-a daramat un chiosc de vanzare a biletelor de autobuz. Nenorocire! Ce sa ne facem, nu ne ramane decat sa ne angajam la multinationalele care tot vin in Timisoara si in alte orase din Romania. Plata e mai buna decat la marile combinate falimentare care s-au desfiintat, dar ce sa facem, romanul e adaptabil. Cu concediile e mai dificil, e tot mai greu sa mergi cu Dacia 1300 care se strica la fiecare pas pe drumuri sparte care distrug suspensia. Eu m-am consolat, ma duc cu VW-ul pe autostrada. Nu scutura la fel, dar asta e, daca asa sunt vremurile. Si, fiind mai batran, nu ma mai pot duce 15 ore cu trenul pana la mare, ma duc o ora cu avionul la Roma. E tot mai greu, tovarasi, unde sunt cozile de altadata?

 6. STudii, ... (words, words, words). My fair lady) spune:

  Astept deschiderea muzeului studiilor de fezabilitate „Aici sunt banii vostri”

 7. TMEUTM spune:

  Cred ca toti alesii nostri au luat-o razna sau toti au un gust estetic supradezvoltat. Bani bagati aiurea pt cosmetizari. Sa mai viziteze si strazile mici si vechi daca au porniri d’ale tehnicii frumosului.

 8. lae spune:

  Deci din banii mei ca platitor de taxe la primaria timisoara, se sifoneaza pentru:

  „”gasirea unei firme careia sa ii incredinteze serviciile de consultanta pentru organizarea concursului de solutii in vederea realizarii obiectivului de investitii „Amenajare si modernizare Piata Operei si strazi zona Cetate”.””

  Nu am mai citit niciodata o fraza care urla sifonare si coruptie ca fraza asta. Sa va fie rusine !

 9. kkk spune:

  Doar studii ,nimic concret.Asa se poate fura cel mai bine.Nu-i asa bai Donimic?