Schimbare pe lista statelor cu risc epidemiologic ridicat. Cei care vin din Marea Britanie si nu au vaccin intra in carantina 14 zile

La doua zile dupa ce a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a facut o noua modificare.

CITESTE SI: 265 de noi imbolnaviri cu COVID, in ultimele ore in Romania. A fost actualizata lista mortilor cu decese inregistrate chiar si in august anul trecut

Astfel, Marea Britanie va fi introdusa din nou in zona rosie, de la 1 iunie, din cauza inregistrarii unei cresteri rapide a infectiilor datorate unor variante de virus, in special cu varianta B.1.617.2, una care a fost depistata pentru prima data in India.

Acest lucru inseamna ca cei care vin in Romania din Marea Britanie, vor trebui sa intre in carantina 14 zile, daca nu sunt vaccinati.

AICI puteti consulta integral decizia Comitetului National pentru Situatii de Urgenta.

Alaturi de Marea Britanie, in zona rosie mai intra: Maldive, Seychelles, Bahrain, Uruguay, Argentina, Costa Rica, Capul Verde, Trinidad si Tobago, Lituania, Paraguay, Columbia, Chile, Suedia, Nepal, Georgia, Brazilia, Letonia, Olanda, Suriname, Franța, Kuweit, India, Africa de Sud.

Zona Galbena: Cipru, Belgia, Bolivia, Slovenia, Grecia, Estonia, Danemarca, Sint Maarten, Andorra, Botswana, Malaysia, Puerto Rico, Mongolia, Croatia, Guyana, Peru, Iran, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Turcia, Belarus, Elveția, Timorul de est, Sri Lanka, Canada, Oman, Bahamas, Marea Britanie.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...