Schimbare majora la Finante! Nu se mai depun declaratiile la ghisee. Ce s-a intamplat?

Agentia Nationala de Administrare Fiscala nu va mai primi nicio declaratie pe hartie, daca aceasta poate fi depusa si online. Decizia va intra in vigoare chiar din prima zi a anului viitor si face parte dintr-o serie de masuri menite sa elimine prezenta unui numar mare de oameni la ghiseele ANAF.

„Vrem sa implementăm un dialog informatic cu contribuabilii. De la 1 ianuarie 2017, nu vom mai primi pe format hartie nicio declaratie care se poate depune online. Am constatat ca exista o oarecare rezistenta a profesionistilor in a le depune online. Spre exemplu, Declaratia 112, privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, in anumite zone din tara se depune inca pe hartie in proportie de 40%”, a explicat Dragos Doros, presedintele ANAF.

Masura vizeaza 6-7 declaratii, iar reprezentantii Finantelor au inceput deja sa anunte controbuabilii cu privire la aceasta schimbare.

Citeste mai mult aici.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...