Noutati :

Schimbare la fata pentru cultura. Una dintre cladirile Colegiului Bratianu din Timisoara se transforma in sala de teatru

10 iunie, 2022 - 12:48 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Inca o cladire din Timisoara, care pe vremuri adapostea cursurile de practica ale elevilor de la fostul liceu MIU, urmeaza sa se transforme in spatiu pentru cultura. Ar putea ajunge in administrarea Teatrului German din Timisoara, pentru o perioada de 49 de ani, pentru a deveni sala de spectacole, daca alesii locali isi vor da votul in acest sens.

Spatiul este compus din patru corpuri de cladire – hala (cu parter inalt), atelier, cabina poarta si hala cu un etaj – curte betonata, imprejmuire, poarta de acces si teren construit si neconstruit in suprafata de 2283 mp.

Necesitatea ca Teatrul German de Stat sa primeasca in administrare un imobil pentru o a doua sala de spectacole este una esentiala nu doar pentru dezvoltarea institutiei, ci si pentru infrastructura de spectacole din Timisoara. Ne dorim ca in viitor noua sala sa devina un spatiu deschis, un loc al dialogului intre oameni si culturi. Pe termen mediu si lung ne imaginam ca cele doua sali sa capete profile distincte in arhitectura stagiunilor: sala istorica, din cladirea Operei, cu intrarea prin str. Alba Iulia, sa ramana dedicata preponderent spectacolului clasic, urmand ca noua sala din str. Cuvin sa gazduiasca cu predilectie spectacolele de teatru contemporan”, spune Lucian Varsandan, directorul Teatrului German de Stat Timisoara.

Imobilul care ar urma sa fie dat in administrare Teatrului German a devenit disponibil dupa ce la Liceului Tehnologic I.C.Bratianu nu s-au mai scolarizat discipline din domeniul industriei textile si pielariei, din anul 2008. Prin lege, schimbarea destinatiei bazei materiale si a terenului folosit de institutiile si unitatile de invatamant preuniversitar de stat se poate face dupa primii 3 ani calendaristici de la intreruperea activitatii educationale, de catre autoritatile administratiei publice locale, fara avizul conform al ministrului educatiei.

Proiectul de hotarare urmeaza sa ajunga la votul alesilor in urmatoarea sedinta de consiliu si poate fi consultat AICI.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...