Noutati :

Schimbare importanta la Spitalul Municipal Timisoara! Ce se intampla, chiar din ianuarie la Clinicile Noi?

4 ianuarie, 2015 - 06:03 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: SANATATE
1

TIMISOARA. Mai multe sectii ale Spitalului Municipal din Timisoara au probleme din cauza spatiului in care-si desfasoara activitatea. Acesta fie nu este unul portivit, fie se afla in imobile pentru care Primaria trebuie sa plateasca chirie. Toate aceste probleme ar fi rezolvate odata cu ridicarea unui nou corp de cladire, chiar langa Clinicile Noi.

Pe lista de investitii de la Spitalul Municipal din Timisoara sunt trecute multe lucruri pentru anul 2015. Aparatura moderna, continuarea renovarii unor saloane si spatii din clinicile din componenta unitatii spitalicesti si, ca o urgenta zero, construirea noului corp de cladire.

In privinta acestuia, vestile sunt bune. Primul pas consta in intocmirea studiului de fezabilitate pentru imobilul cu demisol,  parter si doua etaje, astfel incat specialistii sa gaseasca cele mai portivite solutii.

Un corp nou de cladire langa Clinicile Noi ar permite o reorganizare, o fluidizare a activitatii si, evident, un plus pentru binele pacientilor, pentru ca pana la urma acesta este scopul nostru ca spital” a declarat Octavian Mazilu, directorul Spitalului Municipal din Timisoara.

Printre sectiile care ar urma sa se mute in noul imobil se afla clinica ASCAR, care-si desfasoara acum activitatea intr-un spatiu pentru care Primaria plateste chirie si care, in plus, se afla departe de sectia ATI si de laboratorul spitalului. Tot acolo ar urma sa ajunga si bolnavii care fac radioterapie intr-o parte a cladirii care adaposteste si Clinica de Dermatologie. Alte sectii care ar putea fi mutate sunt cea de ATI, Unitatea de Primiri Urgente si laboratorul.

Pentru noul imobil care va adaposti mai multe sectii ale Spitalului Municipal banii vor veni din bugetul local, dar reprezentantii Primariei spun ca vor incerca sa obtina si fonduri de la Guvern.

In 2015 va avea loc si mutarea Clinicii de Dermatologie in imobilul reabilitat de pe strada Ofcea, acolo fiind gandite si dotari performante. O alta prioritate o preprezinta amenajarea unor cabinete moderne pentru ambulatoriul integrat care, la ora actuala, nu are un spatiu corespunzator.

Din ianuarie 2015 vor incepe si lucrarile de extindere a sectiei de Urgente de la Spitalul Municipal.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. zona este cea mai aglomerata din oras,parcari nu exista,bolnavii sint permanent deranjati de zgomotul si poluarea traficului,in curtea actualului spital totul este inghesuit si invechit.Oare cine si pe ce criterii arunca in media asemenea monstruozitatii,cineva gindeste si pentru urmatorii 20 de ani,nu cred