Noutati :

Schimbare importanta la Maternitatea Odobescu! Ce le asteapta pe femei, dupa o investitie de 10 milioane de lei? FOTO!

27 noiembrie, 2015 - 02:27 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
2

TIMISOARA. Dupa mai bine de un an de munca si peste 10 milioane de lei cheltuite, Ambulatoriul de Obstetrica si Ginecologie a Spitalului Municipal si-a schimbat infatisarea. Cladirea a fost modernizata si extinsa, astfel ca de acum, acolo vor functiona 14 cabinete, in loc de 7, cum s-a intamplat pana in prezent.

„Este un proiect initiat in 2009, iar sansa finantarii a fost in 2014. Din punct de vedere al Spitalului Municipal, aduce o intreaga gama de servicii in ambulator, la standardele actuale. Avem 14 cabinete de consultatii, unde se asigura la un nivel inalt de performanta un act medical semnificativ. Ma bucur de toate aceste realizari, pentru perspectiva functionarii si dezvoltarii Spitalului Municipal”, a declarat Octavian Mazilu, managerul Spitalului Municipal Timisoara.

In incaperile nou construite si reabilitate, medicii vor putea, de acum, sa realizeze o serie de proceduri care pana acum nu se puteau face in Ambulatoriu. In plus, pe langa cabinetele pentru consultatii, a mai fost construit un spatiu pentru sterilizare, un vestiar pentru personal si mai multe bai, atat pentru personal, cat si pentru pacienti.

„In cabinete se vor desfasura consultatii de obstetrica si ginecologie, vor fi consultatii cu aparatura performanta si vom putea efectua manevre chirurgicale care se pot desfasura in ambulatoriu. Vom avea cabinete in care se pot efectua diagnostice si tratament pentru cancerul de col uterin in faza incipienta. In acest spatiu avem creata si o sala de interventii unde se vor putea efectua avorturi la cerere si alte interventii, precum extractiile de sterilet”, a spus Olimpia Oprea, medic ginecolog in Maternitatea Odobescu.

De saptamana viitoare la ambulatoriu vor sosi si noile echipamente medicale pe care medicii le vor folosi. Iar din luna ianuarie, imediat dupa ce toata aparatura va fi montata, femeile vor putea sa beneficieze de toate consultatiile, in mod gratuit, in baza biletului de trimitere de la medicul de familie.

Valoarea totala a proiectului se ridica la 10.700.000 de lei, din care doar aparatura a costat aproximativ 6 milioane de lei. In cadrul Ambulatoriului vor lucra 45 de medici, in doua schimburi. Iar acestora, pe langa asistentii care deja lucreaza in clinica, vor mai fi angajati alti 5 asistenti.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cine-I tanti blondă din poze? Îmi place…

  2. D-le Mazilu suntem in secolul XXI . Sergiu Nicolaescu nu mai este sa foloseasca spitalul in scene de razboi pentru filmele sale